TAVASZ
2010. április 25. írta: meiszner.kati

TAVASZ


A tavaszt örömmel köszöntjük nem csak azért, mert hiányzott a nap melege és a természet zöldje, hanem mert szervezetünk kéri  az életműködéshez szükséges vitaminokat. Valamikor Őseink ugyanígy örvendeztek a tavasznak, keresték és gyűjtötték az első kibújó zöld leveleket, és nyersen megették, szinte azon nyomban.
A tavaszi első növények Ősidők óta a tavaszi gyógyítást, tisztulást szolgálják. Stimulálják a szervezet életfolyamatait, rendbehozzák a kisebb anyagcserezavarokat. A fiatal gyermekláncfű, pásztortáska, útifű, csalán, kerek repkény, vadsóska, medvehagyma, tüdőfű leveleket, hozzáadhatjuk leveseinkhez, salátákhoz, pesto és más krémekhez, szószokhoz, tehetjük kenyérre, vagy salátákba. Ilyenkor gyűjthetjük a különböző rügyeket, nyírfa, nyárfa galagonya (virágos hajtás).

Milyen hasznos dolgokat hozhat számunkra a tavasz?
Tavasszal - így tanították a régi bölcsek – a májat és az epehólyagot kell erősíteni, a máj általában nem jelez fájdalommal, viszont elváltozásainak következményei megnyilvánulhatnak testünk más területein. Gyakran, hiábavalóan, ezeket a következményeket gyógyítjuk, és nem tudunk kiszakadni a betegségek bezárult ördögi köréből, amíg a kiváltó okokat meg nem szüntettük.
A máj és epehólyag elváltozásainak következményei lehetnek  - epehólyag gyulladás, migrén, arcüreggyulladás, furunkulózis, gennyes szemgyulladás, látásromlás, bordaközi neuralgia, hármasideg gyulladás, paradentozis, asztma, allergia, jobb bordák alatti fájdalom, nyelészavar, bőrbetegségek, légszomj, kismedencei szervek leereszkedése és azok gennyes gyulladásai, keserű szájíz, hányinger, orvérzés - amelyek tavasszal gyakrabban jelentkeznek. A betegség gyorsan elmúlhat, ha megtaláljuk okát és elhárítjuk azt.

FA a - TAVASZ Őseleme
A fa energiája az egyik legjobb gyógyszer, amely erősíti a szervezetet ebben az évszakban. A mikor végezzük napi szokásos masszázsunkat, gondolatban megtöltjük a fa képével tenyerünket. A fa képe segít megerősíteni a májat, epehólyagot, a látást, és hasznos a bőrbetegségek és asztma esetében. Amennyiben minden reggel találunk magunknak néhány másodpercet, hogy elképzeljünk egy fát a föld és az ég között, a jó hangulat és a frisesség velünk lesz egész nap.

KELET - a tavasz égtája
Üljünk, vagy álljunk ebbe az irányba egy pár percig. Képzeljük el, hogy a kelet energiája elönti testünket a fejünktől a lábujjakig, fiatalít, és erősít.

ZÖLD SZÍN - a tavasz fő színe
Ne feledjük, hogy a zöld szín – az élet színe a természetben, gondolatban megtölthetjük vele tenyerünket a masszázs, légzés, vagy mozgás közben. Válasszunk zöld színű ruhákat tavasszal.

MEGÚJULÁS – az egyik alapvető jellemzője a tavasz energiájának
Hasznos lesz valami újat tenni egészségünkért, amit eddig még nem csináltunk, új vonásokat hozni a meg szokottságba. Ősi bölcs mondás a megújulás mindig szerencsét hoz.

A SZÉL a tavasz fő atmoszférikus jelensége
Elképzeljük gyakorlataink közben a fa gyengéd hajladozását a könnyű szellőtől, amikor a fa testét elönti a lágy tavaszi eső, vagy a nap simogató sugara.

A JÓSÁG a tavasz legfőbb érzelme
Ebben az évszakban annál jobb egészségünknek minél több jóságot nyilvánítunk ki: az életben, cselekedeteinkben, gondolatainkban. Próbáljunk mindent, amit teszünk jósággal végezni, vigyünk bele minél több jóságot az életünkbe. Legyen jóságos magával és az Önt körülvevő emberekkel.
Ilyenkor életet kell adni, és nem megölni, Ajándékozni és nem elvenni, dicsérni és nem szidni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr1001949183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása