Mangó lassi  - édes joghurtos ital
2010. július 22. írta: meiszner.kati

Mangó lassi - édes joghurtos ital


A joghurtot akár édesen akár sósan készítjük legalább fele-fele arányban, vízzel hígítjuk, de a vízmennyiség kétszerese is lehet a joghurténak. Ezáltal a joghurt könnyebben emészthetővé válik.
Ehhez az italhoz érett mangót használjunk, vagy mangópépet.
Az ájurvéda szerint az érett mangó mindhárom alkatot kiegyensúlyozza. Növeli az energiát és a nemi potenciát.
A cukorbetegek előbb számolják ki, menyi fér az étrendjükbe ebből az italból, addig ne fogyasszák.
Ez az ital nagyon jó a terhes és szoptató nőknek.      
 


2pohár joghurt
2pohár víz
egy érett mangó
2 evőkanál méz
1 kávéskanál rózsavíz
Menta vagy bazsalikom levél

A hozzávalókat mixerrel, vagy habverővel simára keverjük.
Poharakba öntjük, és menta vagy bazsalikom levéllel díszítjük.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr432169729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása