Fenyővargánya gomba wokban sütve
2010. július 26. írta: meiszner.kati

Fenyővargánya gomba wokban sütve

Amikor a piaci gombaárusnál megláttam a fenyővargányát rögtön ez a recept jutott eszembe, a kínai konyhaművészet nyomdokain járva, hiszen eléggé sajátos állaga lesz ennek a gombafajtának a főzés során, amit nem mindenki kedvel, ha szokványos recept alapján készítjük el. Viszont, ha megfelelő hatások érik csodálatos delicates válik belőle.

 

2 adaghoz

2 evőkanál mogyoró olaj
200g fenyővargánya
½ teáskanál gyömbér lé
1 evőkanál rizs bor
2evőkanál világos szójaszósz

1 teáskanál pirított szezám olaj



A gombáról lekaparjuk az esetleges rátapadt szennyeződést, de semmiképpen se mossuk, meg, és 1,5-2-cm-es csíkokra vágjuk.
A wokban vagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beledobjuk a gombát, és egy lapáttal állandóan kevergetve pirítjuk pár percig, a wok pereme mentén hozzáöntjük a bort, majd rálocsoljuk a szójaszószt és a gyömbérlevet, és tovább pirítjuk, amíg ezeket magába nem szívta. Levesszük a tűzről, megöntözzük a szezám olajjal, és tálaljuk.


Mellette párolt fokhagymás spenótot tálalok, és egy tálka sima főtt jázmin rizst.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr932176147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása