Szárazra sütött zöldbab
2010. augusztus 24. írta: meiszner.kati

Szárazra sütött zöldbab

Ennél a fogásnál a zöldbabot kétszer sütjük, először bő olajban, majd másodszor ízesítve a többi hozzávalóval.

2 adaghoz
250-300g zöldbab megtisztítva egészben
2-3 gerezd fokhagyma csíkokra vágva
1 cm-es gyömbér csíkokra vágva
1 evőkanál világos szójamártás
1 evőkanál darabos szójababpaszta
½ teáskanál fehér rizsecet
½ teáskanál barna bio nádcukor
földimogyoró olaj a sütéshez
1 teáskanál pirított szezám olaj
 


1.    Egy wokban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a zöldbabot, és addig sütjük, míg megráncosodik, ez kb 4-5 perc. Kiszedjük papírtörlőre. Ezt a fázist előre is elkészíthetjük, a továbbiakat pedig közvetlenül tálalás előtt.
2.    Egy evőkanálnyi olajat teszünk a wokba, amikor felforrósodott beledobjuk sorban a gyömbért, fokhagymát, szójababpasztát, szójamártást, cukrot, és állandóan keverjük közben. Amikor érezzük az illatok erősödését, ez 1-2 perc múlva bekövetkezik, akkor hozzáadjuk a sült babot, és tovább kevergetve átsütjük, hozzáadjuk még az ecetet, levesszük a tűzről és öntözzük meg a szezám olajjal. Azonnal forrón tálaljuk. Sima főtt jázmin rizst és valamilyen zöld leveles fogást adjunk melléje, pl. párolt fokhagymás mángold, vagy tatsoi.





 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr572242677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása