A gyermekkori táplálkozás alapelvei
2010. szeptember 29. írta: meiszner.kati

A gyermekkori táplálkozás alapelvei



A gyerekeknek egyszerű puha, lágy ételre van szüksége..
Ételeik készítésekor kerüljük a túl sok sót, erős fűszereket, és savanyú élelmiszereket.
Az a táplálék, amely teljes gabonákat és összetett szénhidrátokat tartalmaz a gyermeket nyugodttá teszi és biztosítja a harmonikus fejlődését.
A gyerek ízlését, az étel vonatkozásában nagyon könnyű elrontani, a helyrehozásához évek kellenek, vagy már egyáltalán nem lehetséges.
A szülői szeretet felcserélése finomságokra elferdítheti a gyermek szívbéli kötődését.
A gyerekeknek olyan ételre van szükségük, amelyről fejlődnek a szövetek, ugyanakkor ezek többségükben növelik a kaphát. Nem szabad olyan diétával gyógyítani a gyerekeket, amely csökkenti a vizet vagy a nyálkát, mert akkor nem kapják meg a növekedésükhöz szükséges táplálékot.
A gyermektől nem kell mindig megkérdezni, mit szeretne, - mert ez a hamis ego fejlődését támogatja.
Teljesen elronthatjuk gyermekeink táplálkozását, ha megengedjük, hogy bármilyen ételt bármikor kivehetnek a hűtőből, vagy más élelmiszertárolóból. Mindig csak szülői engedéllyel vehet magához ételt a gyermek. Ez a kis törődés és odafigyelés meghálálja magát, gyermekeink egészségi állapotának formájában. A jellemformáló tulajdonságokról nem is beszélve.
 

Gyermekek étrendjének összeállítása.
Hiperaktivitás, allergiák, ekcéma, gyakori felső légúti megbetegedések, és bármilyen jelentéktelennek tartott tünet esetén.
Érdeklődés és információ: 06 30 948 54 47

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr312331096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása