Zabpelyhes brokkoli krém leves
2011. február 04. írta: meiszner.kati

Zabpelyhes brokkoli krém leves

A zabpehelytől érdekes textúrájú levest fogunk kapni. A zabpelyhet csak kis mennyiségben adjuk hozzá, és együtt pürésítjük a többi hozzávalóval, ezért szzinte lehetetlen „beazonosítani” a kész levesben.


4 adaghoz
1evőkanál olíva olaj
1 vörös hagyma
4 pohár zöldségalaplé, vagy víz
3 evőkanál zabpehely
700g brokkoli
őrölt szerecsendió

őrölt bors

petrezselyemzöldje


Egy nagy lábosban az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a zabpelyhet, a rózsáira szedett brokkolit, felöntjük a zöldség alaplével, felforraljuk, és kis tűzön 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a fűszereket, és a sót, mixerben pürésítjük. Forrón és frissen csészékben tálaljuk, a tetejét megszórhatjuk pár szem pirított zabpehellyel, vagy vajban pirított zsemlekockákkal, és az összevágott petrezselyemzöldjével. Tejszínnel is gazdagíthatjuk a levest. A zab ebben a levesben is kifejti áldásos hatását.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr842638779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása