A háromszög alakú süteményeket, eredetileg mákkal, majd aszalt szilvával, vagy szilvalekvárral töltötték. Az ünnep mindig ragyogó lehetőség gasztronómiai ismeretek, és tudás megnyilvánulására. A Purimra készített Hámán táska ugyanúgy elrejti a tölteléket, mint ahogyan Isten beavatkozása is rejtve volt (és van) az emberek elől. Ezért szinte teljesen összefogjuk a háromszögletűre formált tésztát. Szokták kelt tésztával is készíteni, akkor jobban szétnyílhatnak a táskák. Az alábbi recept egy vajas omlós tészta, aszalt szilvás-diós töltelékkel.
400g liszt
250g vaj
50g cukor
2 tojássárgája
1 evőkanál citromlé
400g aszalt szilva
100g dió összevágva
Porcukor a töltelék megszórásához
1. Az aszalt szilvát leöntjük forró vízzel, és állni hagyjuk.
2. A vajat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, citromlevet és tojássárgáját, és összegyúrjuk, majd néhány órára betesszük a hűtőbe.
3. A beáztatott aszalt szilvát összevágjuk, és összekeverjük a vágott dióval.
4. A tésztát kisodorjuk, és egy forma, vagy pohár segítségével köröket vágunk ki belőle.
5. Minden körre egy kanál aszalt szilvás tölteléket halmozunk, és megszórjuk némi porcukorral.
6. Háromszögletű homentasokat formálunk
7. Kikent sütőlapra helyezzük a táskákat, és közepes tűzön megsütjük. (a hőfoktól függően 25-30 perc).