Miso leves medvehagymával algával és mizuna levéllel
2011. április 01. írta: meiszner.kati

Miso leves medvehagymával algával és mizuna levéllel


A miso a nagyon egyszerűen elkészíthető levesek közé tartozik, amely most  szezonális tavaszi jelleget kap az idényre jellemző medvehagyma által. A mizuna szépen csipkézett leveleivel és enyhe csípősségével pedig igazi gasztronómiai különlegességet varázsol belőle. Helyettesíthetjük reteklevéllel, melyet vízben 1 percig főztünk.


A miso pasztát csak leforrázzuk a kész levessel, és jól elegyítjük vele, nem főzzük.

Egy teáskanálnyi világos miso pasztát teszünk a leveses csészébe, ráöntünk egy kevés forró vizet, elkeverjük, ráteszünk a csíkokra vágott medvehagymából, és a megfőzött algából egy – egy adagot majd felöntjük teljesen forró vízzel a leveses csészét, elkeverjük, és néhány csepp pirított szezámolajjal ízesítjük.

Az alga adja ennek a levesnek a másik aktualitását, melyből célszerű most minden nap fogyasztani.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr842792347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása