Olasz bableves
2011. április 02. írta: meiszner.kati

Olasz bableves



A fűszerezése különbözteti meg egy átlagos bablevestől, a rozmaring a kakukkfű. és az elkészítésében is vannak jellegzetesen olasz vonások. Eredetileg apró fehér babból készül, amelynek előnye, hogy könnyű emészteni. Most nagy szemű babot áztattam be, amitől egyébként a leves jellege nem változott.



100g fehér szárazbab éjszakára beáztatva
2 evőkanál olíva olaj
1 vöröshagyma apróra vágva
½ szál póréhagyma apróra vágva
1 nagy sárgarépa kockára vágva
1 zellerszár kockára vágva
1l zöldség alaplé, vagy víz
1 kis rozmaring ág
5-6 szál kakukkfű

bors
2 evőkanál olíva olaj
3-4 gerezd fokhagyma

Az olíva olajat egy nagy lábosban megmelegítjük, egyszerre beletesszük az összevágott zöldségeket, és 5-6 percig kevergetve megpároljuk.
Hozzáadjuk a babot, a rozmaringot, és a zöldség alaplevet, vagy vizet. Ezek mindenképpen hidegek legyenek, a meleg víztől nehezen vagy sehogyan sem puhul meg a bab. Másfél óráig főzzük kis tűzön. Amennyiben nem puhul meg a bab egy kis szódabikarbónát adhatunk hozzá.
Amikor elkészült a leves csak akkor adjuk hozzá a sót, és a frissen őrölt borsot ízlés szerinti mennyiségben.


Egy mozsárban pépesítjük a fokhagymát,és a kakukkfüvet az olíva olajjal. Tálaláskor egy kiskanállal teszünk belőle a leves tetejére
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr422792526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása