Medvehagyma saláta tofuval
2011. április 04. írta: meiszner.kati

Medvehagyma saláta tofuval


Ez a saláta legfinomabb puha szójatúróból, melyet kínai élelmiszer boltban, vagy piacon kaphatunk. Különösen akkor, ha nem sikerült beszerezni a puha változatot, a tofut előkészítjük a salátához.


1x1 cm-es kockákra vágjuk és 5 percre forró vízbe, áztatjuk, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.


További hozzávalók 4 adaghoz
1 közepes kígyóuborka
1 csokor medvehagyma
1 evőkanál rizsecet
½ evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál szezámmag enyhén megpirítva
1 teáskanál pirított szezám olaj
piros chili paprika karikákra vágva.

Az uborkát héjastól szintén 1x1 cm-es kockákra vágjuk, a medvehagyma leveleket egymásra fektetjük, hosszában félbevágjuk és utána már keresztben 1cm-es csíkokra szeljük.
Mindezeket, vagyis a tofut, az uborkát, chili paprikát, és a medvehagymát, összekeverjük, ráöntjük az ecetet, szójaszószt, és a szezám olajat, és ezekkel elegyítjük a salátát, óvatosan, hogy össze ne törjük a tofu kockákat. Egy tányérra halmozzuk, és a tetejét megszórjuk a pirított szezámmaggal.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr852797686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása