Egyszerűek a leves hozzávalói együttesen mégis teljes értékű és nagyon ízletes, gyors és kíméletes az elkészítési módja. Egyetlen előkészülettel jár a shitake gomba beáztatására időben gondolnunk kell, hogy kellőképpen megpuhuljon, illetve ha házilag csíráztatjuk a mungó babot akkor ennek az időzítésére.
2 adaghoz
½ l víz
2 shitake gomba egy éjszakára beáztatva, majd csíkokra szelve
2szál újhagyma karikára vágva
5-6 evőkanálnyi mungóbab csíra
1-2 evőkanálnyi tengeri alga, ízlés szerint
2 teáskanál szójababpaszta
1 teáskanál világos szójaszósz
1 tekercs mungóbab tészta, vagy rizstészta
pirított szezámmag olaj
A vizet felforraljuk, hozzáadjuk a shitake gomba áztatólevét, a gombát, hagymát, és az előkészített tengeri algát, 5 percig főzzük, majd beletesszük a mungóbab csírát, a szójababpasztát, a tésztát, és még egy percig főzzük, majd ízesítjük a szójaszósszal és a szezám olajjal. Koriander zöldjét, vagy hagyma zöldjét teszünk a tetejére a tálaláskor.