Zsályás tészta
2011. november 16. írta: meiszner.kati

Zsályás tészta

Jó tésztát készítené gyakorlat és hozzáértés kérdése csupán.

A leggyorsabban elkészülő ételek közé tartoznak a tészták, különösen ha nem frissen gyúrjuk, hanem kész tésztából fogjuk készíteni. Ez nem azt jelenti hogy ha nem magunk készítjük a tésztát az bűn, vagy rossz dolog lenne. Vannak bizonyos tésztaformák melyeket nem is tudunk otthon elkészíteni.

 

Egy tésztaétel bármikor kisegít az időhiányban. A tészták a könnyű ételek közé tartoznak, elkészítésük,és  emészthetőségük,  szempontjából.

 

A tészta formája némi kötöttséget jelent. Egy bizonyos tésztaformából - egy bizonyos tésztaételt készítünk. Ezt viszont gyakorlatilag bármilyen sima felületű tésztából készíthetjük, lehet spagetti, makaróni, farfalle, illetve  a széles metéltek. Itt nem kell hogy felszívja a szószt éppen ellenkezőleg a zsályás vaj csak finoman bevonja a tészta felületét.

Felteszünk egy nagy fazék vizet forrni.

Elkészíthetünk egy salátát is ha a konyhában tudjuk tölteni az időt amíg felforr a víz, és megfő a tészta.

A tésztán kívül kell még 3-4 zsálya levél ami lehet friss és szárított, adagonként egy evőkanál vaj, frissen őrölt bors, só (a főzővízbe), és parmezán sajt, de lehet bármilyen friss sajt is.

A vajat megolvasztjuk egy nagy serpenyőben, beledobjuk a friss zsályaleveleket ( a szárítottat belemorzsoljuk) és 1 percig kis tűzön átsütjük, így az ízét, és a tulajdonságait teljesen átveszi a vaj. Erre szedjük a kifőtt tésztát, beleforgatjuk, friss borssal megszórjuk, és ráreszeljük a sajtot.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr263386179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása