Medvehagymás újitások
2012. április 01. írta: meiszner.kati

Medvehagymás újitások

Mit főzhetünk a medvehagymából?

 

Jól megmossuk a sötétzöld leveleket, leszárítjuk, csíkokra vágjuk és hozzáadjuk, bármelyik megszokott salátánkhoz, meglátjuk mennyire újszerű lesz tőle. Lehet önálló saláta alapanyag, összekeverjük kevés olíva olajjal, citrommal, és megszórjuk pirított dióval, vagy napraforgó maggal. Lehet egyszerűen csak tejföllel összekeverni. Belekerülhet a levesekbe, párolhatjuk, töltött táskákat készíthetünk vele, rizses ételekben  kiváló, és a pesto-nak is lehet alapanyaga, ugyan keverni szoktam petrezselyem zöldjével, vagy mángolddal hogy ne legyen annyira csípős és aktív.

Gyógyhatásáról beltartalmi értékéről, termesztéséről,  , kiknek nem ajánlott, milyen mennyiségben fogyasszuk, szedéséről, tárolásáról olvashatsz ide kattintva. Ugyanitt az alábbi receptek is megtalálhatóak.

Medvehagymás pesto

Medvehagymás hagymaleves

Medvehagymás táskák

Medvehagymás sárgarépa saláta

 

A sárgarépát hosszú csíkokra (julienre) szeljük, és besózzuk.

A medvehagyma leveleket megmossuk, leszárítjuk, szépen egymásra fektetjük, és vékony csíkokra szeljük.

A sárgarépa levét kinyomjuk, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, erős paprikapelyhet, citromlevet,

Az egészet kézzel jól átgyúrva összekeverjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr904355015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása