A kávé hasznosságáról, és ártalmairól, avagy mítoszok és igazságok
2012. április 18. írta: meiszner.kati

A kávé hasznosságáról, és ártalmairól, avagy mítoszok és igazságok

Manapság igen nehéz eligazodni a kávé szervezetünkre való hatását illetően.
Minden tudományos kutatás mögött előfordulhatnak érdekelt szponzorok akik „megrendelték” a kívánt eredményt.

 


Mindenesetre a kávémánoknak még egy adalék, amely igazolja, hogy nyugodtan élvezzék a kedvenc italukat, amit egy olasz táplálkozás kutató intézet tudósai erősítenek meg. (vajon ki finanszírozta a kutatást?). A kávé hasznos hatással bír, minekutána megelőzi a 2 típusú cukorbetegséget. A kávé tartalmaz koffeint, polifenolokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, és többek közt fenolokat klorogén és kávésavat — az utóbbi kettő az antioxidánsok közé tartozik— és pontosan ez a két sav viselkedik ugyanúgy mint az antidiabetikus készítmények, melyek gátolják a szénhidrát anyagcserében résztvevő enzimeket.

Figyelembe véve hogy az olaszok kávéivási szokásai mennyiségben hasonlóak a miénkhez, és „csak” minőségében előznek meg bennünket. Tehát a mennyiséget már nem kell növelni!
Az olasz tudósok folytatják a kutatást, addig is a napi kávé mennyiséget ne növeljük, és próbáljunk egészséges életmódot folytatni, — javasolják.


A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr694457832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2012.04.19. 21:22:16

Nálam nem jött be ! Ifjú korom óta , kezdve úgy 1969-től a mai napig erős kávéfogyasztó vagyok,napi 2-4 erős kávé,de mindhiába ,mégis 2-es tip. cukorbeteg lettem már vagy 15 éve .Hiába no,nálam ez nem jött be !

meiszner.kati 2012.04.19. 23:21:50

@Az amatőr hagyományörző:
Ami a diabetest illeti a bonyolult betegségek közé tartozik. A kínai gyógyászat nyolcféle cukorbetegséget különböztet meg, az ájurvéda még többet. Az eredetük és a kezelésük is sokrétű.
Az ételek önmagukban csak egy kis adalék lehet az egyensúlyunk fenntartásában. Sok hasznos tápláléknak megfelelően társítva és elkészítve érzékelhető pozitív hatása van, ugyanez vonatkozik az ellenkezőjéről. Arról nem is beszélve, hogy ahányan vagyunk annyiféle sajátosságokkal rendelkezünk, és fogunk reagálni bizonyos dolgokra (itt nem csak az ételre gondolok).
Ama bizonyos egészséges életmód felé soha sem késő fokozatosan törekedni.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2012.04.20. 21:30:12

Köszönöm a választ ,...:) Már régóta diétázom és törekszem az egészséges életmódra /kb. 10 éve /, de minden hiába lassan - lassan ez az alattomos kór csak törtet előre és előbb-utóbb felemészt ! A kávét viszont nagyon szeretem , odáig jutottam hogy minimális édesítőszerrel iszom ,vagy ha nagyon finom , akkor keserűn,azt szoktam mondani mikor kérdik hogy hogyan kérem ? : - kávét , kávéval !
süti beállítások módosítása