Egy különleges csokoládémousse
2012. május 16. írta: meiszner.kati

Egy különleges csokoládémousse

 

Képzeljük el azt a selymesen krémes csokoládémousse-t, amely megőrzi egészségünket, és alakunkat. Úgy hangzik, mint egy mesében. Igen valóban egy mesés hozzávaló a titok nyitja — az avokádó — melynek hasznos tulajdonságai közismertek. Tartalmaz 12 vitamint, és gazdag olyan számunkra elengedhetetlenül fontos nyomelemekben, mint a magnézium, kálium és a réz. A természetes kakaó, amely az avokádó kísérője ebben a receptben a vas és a cinktartalmával kiegészíti. Ezek az alapanyagok együtt biztosítják a szervezetünk számára szükséges antioxidánsokat és ásványi anyagokat.


4 adaghoz
1 nagy érett avokádó
1 evőkanál méz
1 evőkanál finom barna nádcukor (elhagyható)
csipet vanília, vagy kivonat
1 teáskanál balzsamecet – málna ecetet használok hozzá
1 evőkanál jó minőségű kakaópor (lehet több is)
pirított török mogyoró, és mentalevelek a díszítéshez

csipet chayenne bors, vagy chili (elhagyható ha nem bírjuk az erőset)


Egy keverőgépbe helyezzük a megtisztított avokádót, mézet, cukrot, vaníliát, és a málnaecetet, és pürésítjük. A kapott krémhez adjuk a kakaóport, és ezzel is jól összedolgozzuk.

Ezt a desszertet is kis adagokban tálaljuk, hiszen akkor lesz egészséges a leghasznosabb táplálék is, ha mértékkel fogyasztjuk.
Másik ok a mértékletességre, hogy akkor tudjuk értékelni igazán egy étel kifinomultságát, jelen esetben a csodálatos krémes állagot, ha élvezzük minden cseppjét, de ha befalunk egy nagy tállal belőle akkor a legfinomabb étel is elveszik majd a feledés homályában.

Szakértők számára megjegyzem, hogy ez az édesség nem a klasszikus értelemben vett "Mousse au Chocolat" inkább krémes, mint habos lévén hogy nincsen benne sem tojásfehérje, sem tejszín, viszont egy méltó alternatíva.

Gazdagítja a vegetáriánusok számára az édességek világát.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr34515815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása