Könnyű lisztmentes almás — túrós desszert
2012. augusztus 27. írta: meiszner.kati

Könnyű lisztmentes almás — túrós desszert

almástúróskis07.jpg

Kellemesen lágy, és habosan könnyű az almaszelet pedig savanykás ízével különlegessé teszi. Ezt a desszertet nem csak a lisztérzékenyeknek kínálhatjuk. Alaanyagai egyszerűek, szinte mindig megtalálhatóak otthon, gyorsan elkészül és egy nagyon elegáns édesség, méltó befejezése bármilyen jellegű étkezésnek, a teázásnál pedig bátran a főhelyre helyezhetjük.

Egyszemélyes sütőformákat ajánlok hozzá, akkor érvényesül legszebben az almaszelet rajta, hiszen különösen az édességeknél ugyanannyira fontos a látvány mint az ízek harmóniája.


Amikor elkezdjük tálalni az ételt, arra időzítsük a sütését, és pont elkészül, amire sorra kerül különösen ha hagyunk némi pauzát figyelembe véve, hogy az édes íz lassítja az emésztés folyamatát, és ezért nem fogjuk rögtön egy kiadós étkezés után fogyasztani. Ugyan csekély cukortartalmának köszönhetően, talán még ez is megengedhető lenne.

4 kis sütőformához

2 kis tojás
30-40g bio nádcukor
250g túró
100g krémsajt vagy mascarpone
50ml tejszín
½ teáskanál rózsavíz vagy vanília
1 alma
½ teáskanál fahéj
kis vaj a formák kikenéséhez

A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.

almástúróskis01.jpg

Az egész tojásokat felverjük a cukorral, hozzáadjuk a simára kevert túrót, majd az összes többi hozzávalót.

almástúróskis02.jpg

Az almát egészben meghámozzuk, kivájjuk a magházat, és karikákra vágjuk.

almástúróskis03.jpg

A sütőformákat kikenjük szétosztjuk bennük a túrós masszát, és a fahéjas cukorba mártott almakarikákból egyet-egyet a tetejére helyezünk.

almástúróskis04.jpg

25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

almástúróskis05.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr744734086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása