Szépség a zöldséges standról
2012. szeptember 14. írta: meiszner.kati

Szépség a zöldséges standról

A szépség lényege mindenekelőtt a természetesség — a természeti adottságok legjobb formában történő adaptálása. Ki gondoskodna legjobban arról hogy virágzó állapotban legyünk, ha nem maga a természet. A nyár folyamán annyi természetes kozmetikumról gondoskodik, hogy csak győzzük mindet ősszel és télen kipróbálni. Mindaz amire az arcunknak szüksége van megtalálható a kertekben, és a zöldséges standokon.

Epres arctisztító pilling

eperkis001.jpg

A fiatalító hatását tekintve az eper, és a szamóca bekerült az első négy vezető helyezett közé, a homoktövissel, és az áfonyával együtt, messze maguk mögött hagyva a többi gyümölcsöket, és zöldségeket.

Az eper összetételében lévő gyümölcssavak ideálisak egy lágy arctisztításhoz. Az eperlé feloldja a bőrfelszín hámló sejtjeit, és tisztítja a mélyen lévő pórusokat. Az eper finom kis magocskái pedig lehámlasztja a megmaradt pikkelyeket.
Finom szitán törjünk át néhány szem epret (lehet fagyasztott is) és egy vattával vigyük fel az arcbőrre, hagyjuk fent 5 percig, majd langyos vízzel mossuk le. Ezt a kezelést hetente 1-2 alkalommal végezhetjük —nem gyakrabban!

Spárgaleves arctisztítás

spárgafrisskis.jpg

A spárgalé — szintén nagyszerű arctisztító, hámlasztja a bőrfelület elhalt sejtjeit, nem hagyja eldurvulni az arcbőrt, és a papillomák kialakulását melyek gyakran keletkeznek 30-35 éves kor után, a homlokon, halántékon, nyakon, és a kezeken. Megakadályozza a fekete pontok kialakulását. Megszünteti a bőrkeményedéseket, és mindenféle elszarusodást.
A levet a spárgasípokból lehet kinyomni, és egy vattával az arcra kenni, illetve vékony spárga szeleteket helyezhetünk az arcra, különösen a szem környékére.

Paradicsomos bőrnyugtató

paradicsomkis01.jpg

Az arcbőrt megtisztíthatjuk a pattanásoktól 2-3 szem kis paradicsommal. Melyet néhány szem eperrel együtt átnyomunk egy finom szitán, és belekeverünk 2-3 csepp olíva olajat. Ezt a pépet felvisszük az arcunkra és 15 percig rajta hagyjuk. Ha az arcunkon vannak gyulladt területek, pattanások, rendszeresen tegyük fel ezt a pakolást amíg a pattanások el nem tűnnek.

Uborkás bőrnyugtató

uborkaszeletkis01.jpg

Az uborka nagyszerűen megnyugtat minden bőrproblémát. Töröljük át az arcot vagy a problémás bőrfelületet egy uborkaszelettel. A fáradt szemre helyezett uborkaszelet megnyugtat.
Készítsünk egy emulziót, egy uborka levéből, egy tojássárgájával, egy pohár tejszín és egy evőkanál tiszta alkohol hozzáadásával. Mindezeket jól összerázzuk használat előtt. (az emulzió hűtőszekrényben két napig tárolható)

Készíthetünk arcpakolást 2 teáskanál finomra lereszelt uborka, és egy kanál tej keverékéből. 20 percig tartsuk az arcon, majd langyos vízzel mossuk le.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr454776128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása