Kerti leves shiitake gombával
2012. szeptember 21. írta: meiszner.kati

Kerti leves shiitake gombával

leveshezkis01.jpg

A délelőtti kerti munkák befejezéseként összeszedem az ebédhez való zöldségeket. Ahogyan megyek az ágyások között alakul ki az ebéd végleges formája.

A mai leves alapja néhány shiitake gomba melyet felteszek fél liter vízben főni, és amikor felforr beleteszem az összevágott kerti zöldeket, mint mángold zellerszár és sárgában a cukkini. Mindezt 2-3 percig főzöm, és a tűzről levéve egy egy teáskanál miso pasztát (lehet szójaszószt is) keverek szét benne, és még egy teáskanál almaecettel és összevágott bazsalikomlevelekkel ízesítem.

A zöldségek összetétele az idénytől és a terméstől függően változnak, de mindig garantáltan friss hozzávalókból dolgozzunk, ez a finom és a számunkra szükséges alapanyagokat tartalmazó étel egyik titka. Ha nincsen kertünk a biopiacon szombatonként ugyanilyen egészséges zöldségekhez juthatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr904791631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása