Zöldséges bulgur falatok
2012. október 15. írta: meiszner.kati

Zöldséges bulgur falatok

A vendégfogdás egyik számomra legérdekesebb része a "meze" ahogyan ezt Törökországban és a közel Keleten nevezik - amolyan előételek kis tálkákban vagy tálcákon felszolgálva. Az ebéd előtti beszélgetés kísérői, és egyben ezekkel a finom falatokkal készítjük elő a főétkezést is.

bulgurgolyókkis01.jpg

A bulgurral és összevágott nyers zöldségekkel készült falatok is  egy ilyen előétel, de ugyanúgy lehet több fogással együtt a főétkezés része, vagy önállóan egy könnyű vacsora.

Hozzávalók:

10 evőkanál bulgur  (a kisszemű jobban összeáll)

2-3 paradicsom

2 szál zöldhagyma

1 csokor petrezselyem zöldje, vagy koriander zöldje, menta,

2 evőkanál olíva olaj

bors

őrölt koriander

1/2 citrom leve

salátalevelek

A bulgurt leöntjük annyi forró vízzel, hogy egy ujjnyira ellepje, és lefedve hagyjuk puhulni egy órán át. Minél jobban záródó az edény annál jobban feltárulnak a szemek. 

A paradicsomnak lehúzzuk a héját és kiszedjük a magjait, illetve egyúttal kieresztjük a levét (ha ezt nem tesszük meg, szétáztatja az ételt) Minden zöldfélét összevágunk, a lehető legapróbb darabokra. Majd amikor a bulgur megpuhult, minden hozzávalóval jól összekeverjük, összegyúrjuk (kézzel szoktam végezni) és kis golyókat formálunk belőlük. Salátalevelekre helyezzük, melynek praktikus okai is vannak, nevezetesen, a golyók könnyen szétesnek, így a salátalevéllel együtt vesszük ki (kézzel!).

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr654849193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása