Diós padlizsán
2012. október 16. írta: meiszner.kati

Diós padlizsán

A padlizsánnal készülő ételek végtelen sorában az egyik kedves receptem ez  a diós padlizsán. Tálalhatjuk meleg salátaként, azaz előételnek, és főételnek valamilyen gabonából készült körettel mint rizs, hajdina.

       diós padlizsánkis.png

A padlizsán a vérzésekre a vér állapotára hatással levő zöldségféle, megújítja az ereket, csillapítja illetve, megállítja a vérzést. Szintén hatással van a máj és a méh állapotára. Viszont vigyázzanak vele terhesség esetén, mert vetélést okozhat.  

A diónak köszönhető egyedi ízvilága és állaga teszi különlegessé. Igen ez egy olyannyira ünnepies étel, hogy , egy tokaji száraz szomorodni a hozzá ajánlott bor.

Tovább fokozhatjuk egy friss salátával, vagy ehető virágokkal a hatást.

A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.hu
Összeállította: Halász Gabriella mtr.hu
Ételek: Meiszner Kati
Borajánló: Pampetrics György borkereskedő 

 

Hozzávalók

2 evőkanál olíva olaj

1 nagy fej vöröshagyma

4-5 gerezd fokhagyma

1 közepes padlizsán

4-5 evőkanál darált dió

1 dl fehérbor

2 dl zöldségalaplé vagy víz

1 teáskanál balzsamecet

1 nagy csokor petrezselyemzöld

bors

A padlizsánokat nagy kockákra vágjuk, besózzuk, majd miután levet eresztett, puhára pároljuk.

Az apróra vágott hagymát megpároljuk az olajon (20 perc), ügyelve, hogy meg ne barnuljon, hozzáadjuk a darált diót, belereszeljük a fokhagymát, és átpirítjuk, vigyázva hogy a dió meg ne égjen. Mindig tartsuk szem előtt, hogy a dió nagyon könnyen megéghet és így már ártalmassá válik, ugyanígy veszélyes szervezetünk számára az avas dió is.

Hozzáadjuk a bort, balzsamecetet, és a zöldségalaplevet, elkeverjük, és beletesszük a megpárolt padlizsánkockákat, borsozzuk, ha kell még sózzuk, és összemelegítjük, most már óvatosan keverve, hogy egyben maradjon a padlizsán 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr94818875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása