Amikor tudom, hogy nem lesz időm délelőtt az ebédfőzésre többnyire leforrázok valamilyen gabonát egy ételtermoszban. Aztán mellé a rendelkezésre álló idő függvényében adhatunk nyers zöldségeket, ezekből salátát, vagy főtt zöldséges ételt készíteni.
A hajdina termoszban történő elkészítéséről már írtam itt.
A gombát megmostam, vékony szeletekre vágtam, és egy apróra vágott hagymával együtt 1 evőkanál olíva olajon megpároltam.
A hagymasalátához nagyon vékony karikákra szeltem a hagymát, egy szűrőkanálban kétszer belemártottam forró vízbe, majd lecsöpögtettem. Egy teáskanál finomítatlan nádcukrot 2 evőkanál almaecetet, és 1/4 teáskanál sót összekevertem é ezzel a marináddal leöntöttem a hagymát, és jól összekevertem.
A brokkolit szintén egy szűrőkanálban 2 percre forró vízbe mártottam, közben két evőkanál vajat felolvasztottam, kis sóval és 1 evőkanál friss citromlével elkevertem és amikor a tányérra szedtem a brokkolit ezzel az öntettel meglocsoltam.