Tojásos zöldséges sült rizs
2013. január 25. írta: meiszner.kati

Tojásos zöldséges sült rizs

tojásoszöldségesrizs03.jpg

Tápláló, mégis szinte habosan könnyű fogás. A bármilyen saját összeállításban is adhatjuk hozzá a zöldségeket. Legyenek változatosak, sokszínűek és vágjuk különböző formájúakra a hozzávalókat., Fontosnak tartom, hogy ehhez az ételhez  frissen főzzük a rizst, nem a maradékok felhasználásáról szól. Ettől csak annyival tart tovább az elkészítése amíg jól megmossuk a rizst és annyi vízben feltesszük főni amennyi két ujjnyira ellepi. Akinek sikerül kizárnia a másnapos ne adj Isten több napos ételeket óriási lépést tesz egészsége megőrzéséért. Az állott étel nyálkát képez a szervezetünkben, és minden betegség a nyálkából ered.

Tehát a míg előkészítjük a zöldségeket az idő alatt éppen megfő a rizs. Igazából nem is tudom elképzelni a másnapos rizst, hiszen ebben az ételben pont a rizs a főszereplő, így mint olyan  puha, illatos, és kellemes állagú kell hogy legyen.

Hozzávalók két személyre

tojásoszöldségesrizs01.jpg

6 evőkanál jázmin rizs

1 evőkanál finomítatlan mogyoró olaj

2 tojás enyhén felverve

2 evőkanál  finomítatlan mogyoró olaj

4 gerezd fokhagyma csíkokra vágva

1cm-es gyömbérdarab csíkokra vágva

2 szál újhagyma, vagy 1 vöröshagyma apróra, vagy csíkokra vágva

60g cukorborsó hüvely ferdén félbevágva, vagy zöldborsó,

1/2 kaliforniai paprika nagyobb darabokra vágva

4 retek karikára vágva

2-3 shitake gomba beáztatva majd vékony csíkokra vágva

1 evőkanál osztriga szósz

1 evőkanál világos szójaszósz

1 teáskanál cukor

1 teáskanál pirított szezám olaj

A wokban felforrósítjuk az olajat, beleöntjük a tojást és az egyik felén megsütjük, a teteje még félig folyós amikor egy lapáttal kiemeljük egy tálra.

tojásoszöldségesrizs05.jpg

A wokot melyet ha a tojássütésből maradtak benne darabkák kitöröljük, felforrósítjuk benne  a 2 evőkanál olajat, beledobjuk a gyömbért, fokhagymát fél perc  után a hagymát, és 2-3 percig lapáttal keverve, vagy ha elég nagy a gázláng amin készítjük dobva-rázva pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és ugyanígy 2-3 percig pirítjuk az egészet.

tojásoszöldségesrizs04.jpg

Összekeverjük az osztriga és szójaszószt a cukorral,és a zöldségekre öntjük. Belekeverjük a főtt rizst,a megsütött tojást amely a keveréstől kisebb darabokra esik szét, és még további 2-3 percig sütjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a szezám olajat, és tálaljuk.

A tojásos rizs elkészítésének másik változata amikor nem sütjük meg a tojást az elején. A fenti módon készítjük el a zöldségeket a rizzsel, és a végén ráöntjük az enyhén felvert tojást, és 1-2 percig sütjük kevergetve, hogy a tojás megszilárduljon.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr765042682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása