Capunti casarecci szardellás paradicsomos zöldséges szószban
2013. február 02. írta: meiszner.kati

Capunti casarecci szardellás paradicsomos zöldséges szószban

capuntikis005.jpg

 Egyik kedvenc tésztaformám a capunti cesarecci, szeretem a nyitott orsó formáját, és ahogyan a belső bordázott felülete felszívja a szószt.Az ideális tészta megválasztása szinte lehetetlen feladat. Igaz hogy vannak klasszikus tésztaételek ahol a forma és a hozzávaló liszt, tojással vagy anélkül a meghatározó. Még egy fontos szempont az évszaknak megfelelő zöldségek alkalmazása lenne, viszont ma már egybefolynak az évszakok, ami a nagyáruházak zöldségválasztékát illeti. Így lehet télen is cukkinis vagy brokkolis tésztát ennünk.

Ebben a szószban egy török tököt használtam amely a paradicsommal együtt üde frissességet ad ennek a tésztaételnek. A pirított fokhagymás szardellás alapon megpárolt paradicsom folytatásaként szinte bármilyen általunk szeretetet zöldséggel gazdagíthatjuk a szószt.

Hozzávalók 2 személyre:

200- 250g Capunti Casarecci tészta

2 evőkanál hidegen préselt olíva olaj

5-6 szardella csík

5-6 gerezd fokhagyma

2-3 paradicsom,frissen vagy tartósított

1dl száraz fehér bor

1 kis tök vagy cukkini

1 kakukkfűág 

kis majoránna

frissen őrölt bors

a díszítéshez friss bazsalikom

A capuntit tovább kel főzni a szokásos tésztafélékhez viszonyítva, legjobb ha 10-12 perc után elkezdjük ellenőrizni. Nem kell megkóstolni elég elvágni egy darabot, és ha nem kemény a közepe leszűrjük.

Amíg felforr a víz és megfő a tészta éppen elkészül a szósz hozzá. 

capuntikis001.jpg

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát és a szardellát , amikor érezzük az illatukat beleöntjük a bort, pár percig forraljuk, majd hozzáadjuk a lehámozott és kis kockákra vágott paradicsomot,és a kockára vágott tököt .Az egészet 10-15 percig főzzük.

capuntikis003.jpg

A forró tésztát lazán összekeverjük a szósszal  és   parmezánt vagy friss sajtot reszelünk a tetejére.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr605058227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása