Ezek az élelmiszerek segítenek "megfiatalítani" az ereket, "megerősíteni" a csontokat, és megelőzni a daganatos betegségeket.
Minden kornak megvan a saját megfelelő étrendje. Ahhoz hogy ne váljunk a betegségek áldozataivá, melyek többek közt a nem megfelelően megválasztott étrend következményeként fenyeget bennünket 40 felett. Ezért érdemes odafigyelni, hogy jó minőségű lehetőleg vegyszermentesen termelt élelmiszereket fogyasszunk.
Az első helyen a paradicsom méghozzá a cherry paradicsom, áll mivel a paradicsomok közül ebben a fajtában található a legtöbb likopin - ez a karotinoidok családjába tartozó antioxidáns festékanyag, amely megvédi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól, megelőzi az LDL koleszterin oxidációját és csökkenti az érelmeszesedés és a szívkoszorúér elváltozásainak kialakulását. Bizonyított, hogy a likopin megelőzi a mellrák, prosztatarák, és a szívbetegségek kialakulását.
Lenolaj, mint az omega-3 zsírsav legjobb növényi forrása ( a halolajokban sokszor veszélyesen magas a rovar irtószer-maradvány szint). A lenmag olajának 53 százaléka alfa-linolénsavból áll. Rendszeresen fogyaszthatják akik szeretnék megelőzni a magas koleszterinszintet, illetve akiknek a magas koleszterin és vérzsírszint okoz keringési rendellenességet. A lenmagból készült termékek hasznosságáról olvashatsz itt.
Káposztafélék - fehér káposzta,kelkáposzta, brokkoli, tartalmazza a hasznos karotionidokhoz tartozó luteint, C vitamint, kalciumot, K vitamint, Együnk káposztát legalább hetente háromszor. Ez segít megőrizni a látást, erősíti az immunitást, és a.csontokat, megelőzve ezzel a csontritkulást.
Vörös áfonya gazdag antioxidánsokban. Megelőzi a húgyuti fertőzéseket. Flavonid tartalmának köszönhetően érvédő hatású, így csökkenti az infarktus kialakulásának veszélyét. Érrendszeri betegségek, magas vérnyomás érelmeszesedés esetén segít és megelőz.
Lazac erősíi az idegrendszert, a nemi hormonokat, nagymértékben csökkenti a szívritmuszavart, illetve a szívinfarktus kockázatát a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavaknak köszönhetően. Az omega-3 zsírsav leggazdagabb forrása. Hetente 200-250 g fogyasztása ajánlot. Szintén immunerősítő, jó hatással van az agyműködésre, és a daganatos betegségek megelőzésére fogyasszuk.
Dióból a 40 felettieknek naponta ajánlott, 40 g fogyasztása. A legtökéletesebb koncentrált tápanyag. Olajtartalmának 5 százaléka omega-3 zsírsavforrás. Táplálja az agyat, mellékvesét, tüdőket, és növeli a potenciát. hatóanyagai növelik a daganatos folyamatok elleni védelmet.