Zöldségek csicseriborsós palacsintatésztában fokhagymás öntettel és narancsos édeskömény salátával
2013. március 20. írta: meiszner.kati

Zöldségek csicseriborsós palacsintatésztában fokhagymás öntettel és narancsos édeskömény salátával

A felvételt készítette: Szeiler Gábor mtr.hu
Összeállította: Halász Gabriella mtr.hu
Ételek: Meiszner Kati
Borajánló: Pampetrics György borkereskedő  

Már a palacsintatészta rendhagyó, mivel nem gabonalisztet használok hozzá hanem csicseriborsólisztet, nincs benne tej, így fogyaszthatják a különböző allergiákban és diétákban szenvedők ezt a színeivel vidám, ízeiben fenséges ételt.
Egyforma főzési időt igénylő zöldségeket válogassunk össze hozzá.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A zöldséges palacsintához:

250g zöldség (cukkini, sütőtök, kaliforniai paprika, lilahagyma)

1 tojás

100g csicseriborsó liszt, vagy sárgaborsóliszt

őrölt bors

víz

a sütéshez olíva olaj

a tálaláshoz friss kecskesajt

A salátához:

1 édeskömény

1 narancs húsa

1 narancs leve

1 evőkanál olíva olaj

só, őrölt bors,

főtt csicseriborsó

a díszítéshez gránátalma magok.

A fokhagymás öntethez:

1 evőkanál apróra vágott fokhagyma

100ml olíva olaj

100ml friss citromlé leszűrve, 3 evőkanál világos szójaszósz, 1/2 kiskanál őrölt bors, 1/2 kiskanál zöld curry paszta, vagy chili olaj

Először összeállítjuk a palacsintatésztát. amit legegyszerűbben, és biztosan csomómentesre egy keverőgéppel, vagy botmixerrel lehet elkészíteni.

A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra szeljük mandolinnal, vagy késsel. A reszelő nem megfelelő ehhez, mert szétroncsolja a sejteket és a zöldség levet fog ereszteni.

Összeállítjuk az öntetet.

Előkészítjük a saláta hozzávalóit. Az édesköményt nagyon vékonyra szeljük, és a többi hozzávalóval elkeverjük.

Közvetlenül a tálalás előtt összekeverjük a palacsintatésztát a julienre szelt zöldségekkel, és jól átkeverjük, hogy a tészta mindenhol bevonja a zöldségeket, és a felmelegített palacsintasütőben egy evőkanálnyi olíva olajat teszünk majd és kis halmokat a zöldséges keverékből, melyeket rögtön ellapítunk. Amikor az egyik oldalán megsült , megfordítjuk, majd átsülve egy tálra szedjük. Így a zöldségek még kicsit roppanósak maradnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr695084778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása