Bárányvese - ami erőt ad
2013. május 10. írta: meiszner.kati

Bárányvese - ami erőt ad

Bizonyos helyzetekben a gyógyítás eredményességét valamilyen állati eredetű élelmiszer segítségével érhetjük el. Vonatkozik ez a hiányállapotokra és a gyengeség állapotára. A kínai gyógyító táplálkozás egyik alapelve a hasonlót hasonlóval gyógyítsd! A bárány vese a vese betegségei esetén és az impotencia bizonyos formái esetében hatásos. A gyógyhatásán túl egy nagyon finom, konzisztenciájú különleges étel. A megfelelő rendszerességgel 6-12 alkalommal történő fogyasztása, visszaadja az elvesztett energiákat. Legtöbben lehetséges, hogy soha nem ettek még bárány vagy más állati veséből készült ételt. .Elsősorban a fiatal bárányveséből készíthető a legfinomabb étel. Nem véletlenül készül a francia konyha hagymás bárányvesét. Igen lényeges, hogy csak friss még aznapi vágásból származó veséket használjunk fel. 

bárányvesekis01.jpg

A friss veséknek semmiképpen sincs semmilyen kellemetlen szaga. Feldolgozása egyszerű. lehúzzuk a külső hártyát először félbevágjuk, eltávolítjuk a fehér részeket, majd nagyon vékony szeletekre vágjuk. Be szoktam áztatni citromos vízbe, vagy ugyanúgy lehet ecetes vízben is. Fél órányi áztatás után kivesszük, papírtörlőn leitatjuk a nedvességet, és a bárányvese már konyhakész állapotban van. Ezt teszem nem a szaga miatt hanem azért mert a savas közeg segíti az állati fehérjék lebontását, így könnyebben emészthetőek.


Személyenként 2-3 vesét számítsunk
Két adaghoz: 4-6 vese, és kell még hozzá 2 evőkanál mogyoró olaj 2 szál zöldhagyma, vagy póréhagyma, fél teáskanál gyömbér apróra vágva, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál osztriga szósz (elhagyható), 1 teáskanál szójaszósz, és fél teáskanál keményítő (elhagyható), néhány csepp pirított szezámolaj, frissen őrölt bors, koriander zöldje.

bárányvesekis04.jpg

Az előkészített veseszeleteket 1 evőkanál meleg olajon 3-4 percig sütjük (ha nem sikerült nagyon vékonyra szelni 5-6 percig süssük), majd kiszedjük , és fóliával letakarva melegen tartjuk.
Egy tiszta wokban, a megmaradt olajat felmelegítjük, beledobjuk az összevágott fokhagymát, gyömbért, újhagymát, 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk az átsütött veseszeleteket, a levével együtt amit kieresztett, és még 2-3 percig együtt sütjük.

bárányvesekis05.jpg

Ráöntjük két evőkanálnyi vízzel elkevert keményítőt, osztriga szószt, szójaszószt, és összeforraljuk. Koriander zöldjével díszítve tálaljuk. Főtt jázmin rizst, és egy-két zöldséges ételt adhatunk mellé.

bárányvesekis02.jpg

Ennél az ételnél különösen fontos, hogy csak frissen fogyasszuk!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr395292376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása