LECSÓ TÉSZTÁBA ZÁRVA eredeti nevén KUKA
2013. augusztus 19. írta: meiszner.kati

LECSÓ TÉSZTÁBA ZÁRVA eredeti nevén KUKA

lecsóstáskákkis01.png

A lecsó hozzávalói tésztába zárva! Igazán izgalmas étel! Tálalhatjuk meglepetésfalatoknak, egészen biztosan fenomenális hatást érünk el vele. Ez az étel nem a maradékok felhasználásáról szól - ilyen ugyanis nem létezik - mindig annyit főzünk amennyit elfogyasztunk. Különösen a nálunk szokatlanul meleg napokban ne feledkezzünk meg arról hogy a főt étel nagyon hamar megromlik, és a hűtés csak némileg lassítja ezt a folyamatot.

A  lecsós táskákhoz dukál  a vastag húsú paprika és a törődés kifejezéseként  a paradicsom és a paprika héjának eltávolítása,  nem csak a megfelelő állag elérése miatt, hanem ily módon elkerülendő, hogy az emésztőrendszer falára tapadjanak.

A töltelékhez

2 nagy hagyma

4 db vastag húsú paprika

5-6 nagyobb paradicsom

2 evőkanál hidegen sajtolt olíva olaj

2 evőkanál olvasztott vaj

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1/2 teáskanál só, frissen őrölt bors,  zöldfűszerek (bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem zöldje).

A tésztához

3 csésze teljes kiőrlésű liszt

1/2, vagy 1dl olvasztott vaj

víz.


Az öntethez

4 paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1-2 cm-es gyömbérdarab

5-6 szál bazsalikom

só, bors

erős paprika ha szeretjük.

A paprikát betesszük a sütőbe, vagy grillezzük 8-10 percig, ne ijedjünk meg ha a héja megfeketedik ezt le fogjuk húzni. Kivéve, egy fólia zacskóba zárjuk 5 percre, ezután könnyedén eltávolítható a héja, és a magház.


A paradicsomok alsó végét kereszt alakban bevágjuk, forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és kiszedjük a magját.


A hagymát vékony szeletekre vágjuk, és az olaj-vaj keverékben megforgatva, 2-3 percig sütjük, majd hozzáadjuk az összevágott paprikát, fűszerezzük, és lefedve pároljuk 5 percig, ezután beletesszük a paradicsomot, és fedő nélkül még 5 perig pároljuk. Állandóan kevergetjük, hogy ne eresszen levet. Beletesszük az összevágott fűszernövényeket, és megsózzuk, és egy csipetnyi cukrot adunk hozzá.

Amíg a paprika sül, elkészítjük a tésztát. Egy tálban az átszitált lisztet a vajjal összedolgozzuk, és annyi vizet adunk hozzá, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk, amikor összeállt kivesszük az asztalra és addig gyúrjuk amíg a felülete sima nem lesz. Megformázzuk és letakarva 20 percet pihentetjük.

A tésztából kis golyókat formálunk ezeket kisodorjuk, mindegyik közepére egy kiskanál tölteléket halmozunk, összefogjuk, a széleket összedolgozzuk, és a táskákat egy sütőlemezre tesszük. 240 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

Amíg sülnek a lecsós táskák elkészítjük az öntetet. Ehhez is eltávolítjuk a fenti módon a paradicsom héját és a magjait, lereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, durvára vágjuk a bazsalikomot, és az egészet botmixerrel pürésítjük.
Adhatjuk egyszerű levesek mellé, előételnek, vagy vendégváró falatokként remekelhetünk vele. A tésztához adott vajnak köszönhetően hidegen sem veszíti el az élvezeti értékét.

Tészta teljeskiőrlésű lisztből, benne egy minőségi alapanyagokból készült lecsóra emlékeztető töltelék. Hozzá nyers paradicsomszósz. Fenséges összehangolt ízek! Ezért érdemes tésztát gyúrni.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr785465194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása