Előételnek szoktam készíteni ezt a krémesen finom padlizsánt. Magáért beszél, leírhatatlanul finom. Az ízesítése annyira egyszerű, hogy szerintem ebben rejlik a titka.
1 padlizsán
1 közepes hagyma
1 erős paprika, most jelapeno chilit használtam
1 kis doboz kókuszkrém, vagy fél kókuszból készült krém
só, őrölt bors
Készíthetjük kis szuflés sütőformákban akkor pont egy-egy karika padlizsánt tudunk rétegezni, és könnyen tálalható vagy egy nagyobb tálban.
A vékony héjú padlizsánnak rajta hagyhatjuk a héját, így megmaradnak a benne lévő flavonidok.
Ebből a kedves kerek vékony héjú olasz padlizsánfajtából készítettem.
A szárat levágjuk, karikára vágjuk, kivételesen nem kell besózni.
A hagymát apróra vágjuk, az erős paprikát felkarikázzuk.
A tálba teszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk hagymával, sózzuk, borsozzuk, és addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogynak a hozzávalók.
Ráöntünk annyi rémes kókusztejet amennyi éppen ellepi, és betesszük a sütőbe, először 180 fokon, majd csökkentjük a hőfokot, és egy másfél óráig sütjük, Ennyi idő alatt teljesen magába szívja a padlizsán a kókuszkrémet és selymesen finom állaga lesz.
A padlizsán termesztéséről, értékes tápanyagairól, itt írtam korábban.