Krémesre sült kókuszos padlizsán
2013. augusztus 21. írta: meiszner.kati

Krémesre sült kókuszos padlizsán

kókuszospadlizsánkis01.jpg

Előételnek szoktam készíteni ezt a krémesen finom padlizsánt. Magáért beszél, leírhatatlanul finom. Az ízesítése annyira egyszerű, hogy szerintem ebben rejlik a titka.

1 padlizsán

1 közepes hagyma

1 erős paprika, most jelapeno chilit használtam

1 kis doboz kókuszkrém, vagy fél kókuszból készült krém

só, őrölt bors

Készíthetjük kis szuflés sütőformákban akkor pont egy-egy karika padlizsánt tudunk rétegezni, és könnyen tálalható vagy egy nagyobb  tálban.

A vékony héjú padlizsánnak rajta hagyhatjuk a héját, így megmaradnak a benne lévő flavonidok. 

Ebből a kedves kerek vékony héjú olasz padlizsánfajtából készítettem.

padlizskis2.jpg

A szárat levágjuk, karikára  vágjuk, kivételesen nem kell besózni.

A hagymát apróra vágjuk, az erős paprikát felkarikázzuk.

A tálba teszünk egy réteg padlizsánt, megszórjuk hagymával, sózzuk, borsozzuk, és addig ismételjük a rétegezést amíg el nem fogynak a hozzávalók.

kókuszospadlizsánkis02.jpg

Ráöntünk annyi rémes kókusztejet amennyi éppen ellepi, és betesszük a sütőbe, először 180 fokon, majd csökkentjük a hőfokot, és egy másfél óráig sütjük, Ennyi idő alatt teljesen magába szívja a padlizsán a kókuszkrémet és selymesen finom állaga lesz.

A padlizsán termesztéséről, értékes tápanyagairól, itt írtam korábban.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr45468986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása