Új életstílus - gondolatok az életmódváltáshoz
2013. szeptember 26. írta: meiszner.kati

Új életstílus - gondolatok az életmódváltáshoz

Az étrend, életmód és a szemléletváltáshoz vezető út egyedi mint ahogyan minden ember egyedi alkattal bír. Függ az ember

 elszántságától, Kitartásától
 vele született erősségeitől, és gyengeségeitől
 régi és új étrendjének különbségeitől
 változás tempójától

Az étrend személyiségünk egyik kifejezési formája
Az étel és a személyiség közötti összefüggés pontatlan, hiszen egyesek silányul táplálkoznak, mégis megőrzik érzelmi integritásukat.

A rossz táplálkozás viszont tagadhatatlanul aláássa még a legerősebb testet és lelket is.
Szoktam azt is hallani ennek kapcsán, hogy ha valaki egészségtelen dolgokat eszik, elég, ha jót gondol róluk, és máris megváltoztatja a hatásukat. Kétségtelenül van ebben némi igazság, — bár ne láttunk volna annyi bölcs, értelmes embert megbetegedni.
Végső soron valóban nem lehetetlen, hogy pusztán a gondolat erejével átalakítsuk az ételt, csakhogy az emberek túlnyomó többsége nem fejlesztette ezt a képességét.

Vagyis nem marad más hátra, mint hogyha tudjuk, hogy valami rossz, ne együk meg!!

biokert kőház kis01.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak egy kalapot hordjunk!

Az egészségtelen étel tekintetében az első az elhatározás, hogy ezután nem eszünk ilyesmit.
Azzal, hogy megesszük az egészségtelen ételt, feltesszük az első kalapot a fejünkre, majd a másodikat, a harmadikat és így a többi kalapot egymás után, hogy ezután kénytelenek vagyunk elviselni a silány étel következményeit: szenvedünk, megpróbáljuk pozitív gondolkodással, vagy gyógyszerrel megváltoztatni az étel hatását, utána a gyógyszer hatását, vagyis minden reakciót egy újabb követ.
Aki a teljes egészségre törekszik, jól teszi ha csak egy kalapot hord. Minden újabb kalapnak nagyobb a súlya, és egyre súlyosbodó érzéseket és mind kevesebb szabadságot jelent.
Ha nincs kalap — ez a „zéró-kalap állapot” — , akkor megtapasztaljuk minden változás forrását.

A helyes cselekedetek után a tudatosság szakaszai visznek előbbre. Ha fejlődni akarunk akkor fel kell göngyölítenünk a testünkben és a tudatunkban elraktározott negatív helyzeteket, úgy hogy minden pillanatban a helyes tevékenység mellett döntünk.

A helyes étrend egyénre szabott, így a folyamat jellege személyenként változik. Az emberek többsége már nem mélyül el a folyamatokban pedig ez éppen úgy működik mint a villa, ha nem szúrtjuk fel eléggé a falatot lepottyanhat mielőtt a szánkig elérnénk vele.

Aki mások elismeréséért, divatból, az erő, vagy az egészség kedvéért diétázik, és eszébe sem jut, hogy másokkal is megossza a tanultakat, annak rendszerint nehéz az átmenet.
De amikor eszmények vezetnek bennünket, például azért választunk egy étrendet, mert az emberségesebb, — nem öl állatot (vegetáriánus), vagy nem zsákmányolja ki a harmadik világ népeit és elutasítja a multinacionális cégek termékeit., úgy gondolom nem csak a problémája lesz kevesebb az átmeneti idő alatt, hanem a hozzáállása is javulni fog, ezért helyesebben ítél a jövőbeni étkezések alkalmával.

Az új étrend bevezetése bizonyos reakciókkal jár a szervezet részéről, ahogyan a sejtek biokémiai folyamatai változnak.

Ha ez az új étrend tisztább, akkor a régi toxinok, un gyógyulási reakciónak nevezett kellemetlen állapotok változatos formáinak kíséretében kilökődnek. A sejtszintű változások kihatnak a tudatra, nemcsak a mentális dimenzióban lezajló változásokat képviselik, hanem a test sejtjeinek RNS/DNS-eibe ágyazódott, régi érzelmi és tudatminták átalakulását, is.

A gyógyulási reakció lehetővé teszi, hogy újra átéljük amit előzőleg nem zártunk le az életünkben.
A testünk magában hordja a teljes élettörténetünket minden sebet amely nem hegedt be teljesen — legyen az fizikai, érzelmi, vagy szellemi — meg kell tisztítani.
Minden akadályt, tévelygést, fájdalmat ki kell takarítani a teljes gyógyuláshoz.
A reakció jellege megmutatja melyik életszakasz gyógyul, ugyanis hasonlít az eredeti betegséghez, vagy érzelmi traumához, de valamivel enyhébb annál, ez függ attól is hogy milyen hozzáértéssel irányítjuk a folyamatot.
Nem ajánlatos terhesség alatt változtatni az életmódunkon.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr265534061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása