Csicseriborsós hal birsalmával
2013. október 31. írta: meiszner.kati

Csicseriborsós hal birsalmával

csicseribirshalkis02.jpg

A birset az  édes ízekkel hozzuk összefüggésbe, pedig zöldségekkel hallal hússal is alkothat különleges egységet, adva egyedi ízt az ételnek, csersavtartalmának köszönhetően Fanyar íze miatt nyersen szinte nem is fogyasztható. Ugyanezen tulajdonsága megfőzve pozitív hatással van  a májra és a gyomor és bélrendszerre. Kellemes savanyú ízt ad a céklával és káposztával készülő leveseknek.

csicseribirshalkis04.jpg

220g  halfilé, vagy kisebb hal

2 evőkanál ciromlé

12g vaj

12g olíva olaj

120g csicseri borsó

120g birsalma

1 teáskanál mazsola

1 evőkanál paradicsom paszta

őrölt fekete bors

csipetnyi fahéj

csipetnyi szárított rózsaszirom

A csicseriborsót előző nap beáztatjuk bő vízben, 1 teáskanál szódabikarbónával.  Másnap leöntjük a vizet, átmossuk és friss vízben feltéve puhára főzzük.

A halat megtisztítjuk, besózzuk és beleforgatjuk a citromlébe, majd hideg helyen 20-30 percig hagyjuk pácolódni.

Egy mély lábosban felmelegítjük az olíva olajat, hozzáadjuk a paradicsom pasztát, a fűszereket, a megfőtt csicseriborsót, és felöntjük 5-6 dl vízzel. Felforraljuk, és 10 percig főzzük. Beletesszük a halat, a mazsolát, a darabokra vágott birsalmát, és 20-25 percet főzzük kis tűzön. Ez idő alatt minden hozzávaló megfő, és az egész ételt átjárja az illatos birs íze. A végén belekeverjük avajat , ettől fényes és bársonyos lesz.

csicseribirshalkis01.jpg

Főtt rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr285607093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása