Cukkinikrém
2013. november 02. írta: meiszner.kati

Cukkinikrém

spagetti04.jpg

A  cukkini most már egész évben rendelkezésünkre álló zöldségféle lett.  A sárga változattal még ritkábban találkozhatunk, inkább kiskertekben, biopiacon, a sima zölddel annál inkább. Bármilyen színű, formájú cukkiniből készülhet ez a krém, és nagyon gyorsan megvan, mivel csak megpároljuk és összeturmixoljuk a többi hozzávalóval.

Összehasonlítva a sült cukkiniből készült változattal, annak sokkal karakteresebb íze van, viszont a párolás egy kíméletes főzési eljárás így az így készített selymesen finom krém sokkal könnyebb lesz. Az íz pedig sokkal kifinomultabb. Summázva azért mindkét változat finom!

2 db közepes cukkini ( szeretem a vékonyabb és kisebb példányokat mert ezek biztosan magtalanok és kemények)

2 evőkanál tahini krém ( szezámpaszta)

2-3 gerezd fokhagyma

3-4 evőkanál olíva olaj

1-2 evőkanál friss citromlé

őrölt koriandermag

őrölt bors

őrölt szerecsendió

spagetti07.jpg

A cukkinit megmossuk vastagabb karikára vágjuk, és megpároljuk. Néhány perc alatt megpuhul. Addig egy kanál olajon enyhén megpirítom az apróra vágott fokhagymát és ezzel együtt minden felsorolt fűszert, tahinit, a megmaradt olajat, citromlevet a megpuhult cukkinihez adunk.

spagetti05.jpg

Botmixerrel, vagy turmixban pépesítjük, és kis tálkákban frissen sült kenyérrel, vagy az előételek között tálaljuk. Zárható üvegben 1-2 napig eláll a hűtőben, 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr295611795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása