Kókuszkrémes fogasfilé szárzellerrel
2013. november 27. írta: meiszner.kati

Kókuszkrémes fogasfilé szárzellerrel

Még Karácsony előtt kipróbálhatjuk ezt a receptet, és ha megtetszik akkor akár az ünnepi étrendbe is bekerülhet, mint könnyű vacsora, vagy előétel.  Két étel fúziójából  a Japán zelleres hal és a kókuszos padlizsánból keletkezett egy csodálatos harmadik, amely megtartotta az elődök pozitívumait. Narancsot vagy inkább  a savanykás-kesernyés citromot ajánlom hozzá.  A bőrös fogasfilé fagyasztott, viszont mindig ott lehet készenlétben egy váratlan vendég vagy rendelés esetén. 

kókuszkrémeszellereshalkis08.jpg

Hozzávalók: 

120g zellerszár lehet a zöldjével együtt

2 kis fogasfilé (80-120g)

1 kis doboz krémes kókusztej

1 bio citrom

bors

szerecsendió

2 teáskanál vaj

A halfiléket besózzuk és fél citrom levével megöntözzük, így hagyjuk felengedni a hűtőben.

kókuszkrémeszellereshalkis06.jpg

A vajban megpároljuk az összevágott zellerszárat, elterítjük egy kis sütőedényben, ráfektetjük a halfiléket, befűszerezzük, a citrom másik felét karikákra vágjuk és ráfektetjük a halra. Végül ráöntjük a krémes kókusztejet, méghozzá annyit, hogy a halat ellepje.

kókuszkrémeszellereshalkis05.jpg

Mivel tartottam tőle, hogy a sütés közben kifolyik nem öntöttem rá az egész doboz kókuszkrémet. Máskor egy magasabb falú sütőtálat fogok használni. A hal így sem lett ugyan száraz. A sütésre elegendő 15-20 percet szánni. 

Sáfrányos rizst vagy sima főtt jázmin rizst ajánlok hozzá.

kókuszkrémeszellereshalkis07.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr475659766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása