Még Karácsony előtt kipróbálhatjuk ezt a receptet, és ha megtetszik akkor akár az ünnepi étrendbe is bekerülhet, mint könnyű vacsora, vagy előétel. Két étel fúziójából a Japán zelleres hal és a kókuszos padlizsánból keletkezett egy csodálatos harmadik, amely megtartotta az elődök pozitívumait. Narancsot vagy inkább a savanykás-kesernyés citromot ajánlom hozzá. A bőrös fogasfilé fagyasztott, viszont mindig ott lehet készenlétben egy váratlan vendég vagy rendelés esetén.
Hozzávalók:
120g zellerszár lehet a zöldjével együtt
2 kis fogasfilé (80-120g)
1 kis doboz krémes kókusztej
1 bio citrom
só
bors
szerecsendió
2 teáskanál vaj
A halfiléket besózzuk és fél citrom levével megöntözzük, így hagyjuk felengedni a hűtőben.
A vajban megpároljuk az összevágott zellerszárat, elterítjük egy kis sütőedényben, ráfektetjük a halfiléket, befűszerezzük, a citrom másik felét karikákra vágjuk és ráfektetjük a halra. Végül ráöntjük a krémes kókusztejet, méghozzá annyit, hogy a halat ellepje.
Mivel tartottam tőle, hogy a sütés közben kifolyik nem öntöttem rá az egész doboz kókuszkrémet. Máskor egy magasabb falú sütőtálat fogok használni. A hal így sem lett ugyan száraz. A sütésre elegendő 15-20 percet szánni.
Sáfrányos rizst vagy sima főtt jázmin rizst ajánlok hozzá.