Quinoa az Inkák gabonája - zellerszárral
2014. január 22. írta: meiszner.kati

Quinoa az Inkák gabonája - zellerszárral

A quinoat a rizshez hasonlóan készíthetjük el. Fehérje és zsírtartalmát tekintve megelőzi a gabonákat, és több kalciumot tartalmaz mint a tej. Különösen a téli időszakban tápláló és melegítő tulajdonságainak köszönhetően a legjobb választás. Megfőzve látványában sok-sok gyöngyszemre hasonlít leginkább, és bármilyen zöldséggel harmonizál. Keverhetjük a gabonafélékkel, megfőzve a zabpehellyel, megőrölve a búzával, vagy tönkölybúzával.

qinoakis1.jpg

Hozzávalók 2 adaghoz

1 csésze quinoa

11/2 csésze víz

2 evőkanál olíva olaj, vagy vaj

1 kis hagyma 

1 cm es gyömbér

5-6 zellerszár

bors

kakukkfű

A quinoát megmossuk, ha van időnk fél órára  beáztatjuk, majd leszűrjük a vizet felforraljuk, beletesszük a quinoát, kis sót, és lefedve 20 percig főzzük. Ha nem volt időnk beáztatni 30 percre növeljük a főzési időt.

Amíg fő a köretünk elkészítjük a zellerszárat: a hagymát, zellerszárat és a gyömbért csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beledobjuk a zöldségeket, és állandóan keverve 5-6 percig sütjük.

qinoakis02.jpg

Ezt az ételt elfogyasztva könnyűnek fogjuk érezni magunkat, mégis igen tápláló, számunkra sok fontos tápanyagot tartalmaz, egész testünket erősíti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr265774443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása