Fekete bab misoval
2014. március 01. írta: meiszner.kati

Fekete bab misoval

feketebabkis01.jpg

 

A fekete bab, és a fekete szójabab, derékfájás, térdfájás, terméketlenség esetén alkalmazható, de nem csak a férfiakon segít, hanem csökkenti a menopauzás hőhullámokat is. A gombásodásra, vizenyőre, hízásra hajlamos egyének állapotát kiegyensúlyozza.

Kapható a keleti élelmiszereket árusító boltokban, és a megvásárolt babból, vethetünk a saját kertünkbe, hogy ősszel már a saját termesztésű fekete babból  főzhessünk.

Feketebab misoval

Hozzávalók 2 adaghoz

1 csésze fekete bab
2 evőkanál olíva olaj
1 nagy hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál almaecet, vagy fehérborecet
2 teáskanál misó paszta
őrölt fekete bors

A babot beáztatjuk, másnap leszűrjük, leöblítjük, és feltesszük bő vízben főni. Amennyiben szódabikarbónás vízben ázott, nagyon hamar megpuhul. Megfőve leszűrjük, és hagyjuk jól lecsepegni.
A felmelegített olíva olajban megpirítjuk a fűszereket, a hagymát apróra vágjuk, és puhára pároljuk benne, a végén hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, és együtt 2-3 percig pirítjuk.
A misót és az ecetet a hagymás péphez keverjük, és az egészbe beleforgatjuk a megfőtt babot, és összemelegítjük.
Nagyon illik hozzá a koriander zöldje, és a bazsalikom.

A babfélék tulajdonságairól és főzési módjáról itt olvashatsz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr545837769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása