Tavaszi megújulás léböjttel
2014. március 04. írta: meiszner.kati

Tavaszi megújulás léböjttel

A tavasz a megújulás időszaka a természetben és ez vonatkozik ránk emberekre is. Teszünk e valamit szervezetünk megújulásáért? Mindenképpen gondoljunk erre is, különösen ilyenkor tavasszal! Amikor tudatosul bennünk, hogy betegségeink, és diszkomfort érzéseink fő okozója hogy életmódunk, és táplálkozásunk nem a korunknak, állapotunknak megfelelően alakítjuk az egyik legjobb módszer a táplálkozás megváltoztatására a léböjt. Már egy háromnapos böjt után is sokkal könnyebb az étrendi és életmódbeli változtatásokat bevezetni. Ajánlatos a táplálkozás megváltoztatását több lépésben megtervezni, ellenkező esetben ez is stresszt jelent a szervezet számára. Miért is változtassunk az életmódunkon? Mire jók a különböző tehermentesítő módszerek?

1. A betegségek megelőzésére.
2. A kialakult problémák legyőzésére.
3. A korai öregedés ellen.
4. Jó közérzetünk megőrzésére

Ha ezek közül bármelyik fontos a számunkra kezdjünk el foglalkozni is vele! Ne várjuk amíg kialakulnak, vagy egyre jobban elhatalmasodnak, amikor már egyre nehezebb velük boldogulni.
Javaslom ilyenkor tavasszal a léböjttel kezdeni a változtatásokat.
Először győződjünk meg róla hogy böjtölhetünk-e, és nekünk való- e a léböjt. Vagyis alkatunk és egészségi állapotunk megengedi e a léböjtöt nekünk.

léböjtkis01.jpg

1. A levek szerepe a táplálkozásban

Nyers növényi levek a jó erőnlét, a hosszú és egészséges élet lehetőségét nyújtja. A gyógyító táplálkozás és a helyes vízfelvétel elengedhetetlen része a lékura, ezzel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy míg a zöldségek és gyümölcsök nyers vagy főtt (hőkezelt) formában nem keverhetőek össze (a zöldségek négy a gyümölcsök egy óra alatt emésztődnek meg), ugyanakkor a belőlük készítet levek frissen kombinálhatóak, mivel gyakorlatilag egyidejűleg szívódnak fel. Így egyúttal választ kaphatunk arra a kérdésünkre is miért nem elég megenni egészben a zöldségeket és gyümölcsöket? A magyarázat egyszerű - a levek szinte néhány perces felszívódásához minimális energiát használunk fel. A friss zöldség levek lúgosító hatású organikus (szerves) savakat tartalmaznak. A legtöbb degeneratív betegség az elsavasodás következtében jön létre.
Bizonyára mindenki számára ismert, hogy létezik szerves víz és szervetlen víz. A természet ellátta a növényeket egy olyan laboratóriummal, ahol a szervetlen eső és folyóvíz átalakul élővízzé, így nyerhetünk egészséges szerves (strukturált) vizet a zöldség és gyümölcslevekből. Ne vessük alá semmilyen főzésnek és pasztőrözésnek, mert ebben az esetben szervetlen vízzé változtatjuk vissza az egészséges élő nedűt.
Az iparilag előállított kereskedelmi forgalomban árusított kommersz levek valóban nem ajánlhatóak egy lékura esetében. Ezek a levek tápanyagtartalma és a benne lévő tartósítószerek éppen olyan szegényes, mint a helyettesíteni kívánt üdítő italoké. A bioboltokban kapható biolevek is egy kompromisszum.
Megmondhatjuk bátran amennyi energiát, és időt szentelünk a testi – lelki egyensúly eléréséért olyan eredmény fogunk elérni.
Ezért azoknak akik az egészségesebb alternatívát keresik, az javasolható, hogy igyanak tiszta friss leveket amelyeket maguk készítenek otthon. A felhasznált zöldségek és gyümölcsök lehetőleg organikus termesztésből származzanak, így elkerülhető a peszticidek fokozott bevitele a szervezetbe.


Az alábbi kérdéseket fogom részletezni a blog Facebook oldalán. Ugyanott felteheted saját kérdéseidet is.

1. Mikor böjtöljünk, és meddig?
2. Hogyan és miből készítsük el a leveket?
3. Hogyan kerüljük el a peszticideket?
4. Milyen lékészítő gépet válasszunk?
5. Ásványi anyagok, enzimek, és klorofill a friss levekben.
6. A friss levek folyadéktartalma.
7. Egy lékura összeállítása, és fontos szabályai.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr605842536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása