Nagyon egyszerű, gyors, amíg a hozzávaló rizs megfő a curry is elkészül. A garnéla rákot akár fagyasztott akár friss citromos tengeri sós hideg vízben szoktam 10-15 percig tartani a felhasználása előtt, illetve amíg mindent előkészítek - hogy ne keljen kapkodni, az ételkészítés közben. Így annak is kisebb az esélye hogy kifelejtünk valamit.
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 evőkanál olíva olaj
1 nagy hagyma apróra vágva
1 teáskanál reszelt fokhagyma
1 teáskanál reszelt gyömbér
1-2 piros chili paprika felszeletelve
½ teáskanál kurkuma
½ teáskanál curry fűszerkeverék
½ teáskanál őrölt koriander mag
2 evőkanál víz
200 ml kókusztej konzerv, vagy saját készítésű friss kókusztej
½ teáskanál só
200-300 g garnélarák
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat beletesszük a hagymát, fokhagymát gyömbért és kis tűzön megpároljuk, kevergetjük, és kis vizet is adhatunk hozzá, hogy meg ne égjen. Hozzáadjuk a fűszereket, a kókusztejet, felforraljuk, és a szószt besűrítjük. Beletesszük a garnélákat és a méretüktől függően 3-5 percig főzzük.
Az elején említett rizst (jázmin) tálalunk mellé.
Ennél még fűszeresebb, teltebb ízekre vágyóknak ajánlom egy korábbi garnéla curry receptemet a blogról.