Az avokádó csökkenti a húsok gyulladáskeltő hatását!
2014. április 02. írta: meiszner.kati

Az avokádó csökkenti a húsok gyulladáskeltő hatását!

 

A sült húsok avokádóval együtt fogyasztva egy ideális párosítás - legalábbis ezt bizonyították a kaliforniai egyetem kutatóinak a vizsgálatai. Ez egy jó hír a húsevőknek, és egy kis lépés lehet az egészséges (ebb ) táplálkozás felé.

avokádókrémkis02.jpg

Különösen hogy elnézem azt a sokféle megégetett azaz rákkeltő húsfélét, amit nagy élvezettel képesek sokan elfogyasztani - legalább vágjuk le ezeket az égett részeket - végeredményében nagyon sokat teszünk ezzel a rákos betegségek elkerülése érdekében. Ezért ártalmas gyakorlatilag minden faszénparázson sütött hús, mert  szinte lehetetlen, hogy ne keletkezzenek égett pörzsanyagok a sütés során.

Egészséges 18 és 35 év közötti önként jelentkező férfiak vettek részt a vizsgálatban. A vizsgálat első szakaszában mindegyik résztvevő szokványos hamburgert evett, a második szakaszban a hamburgert fél avokádó kísérte. Aztán összevetették a két szakasz vizsgálati eredményeit. A sült hús az avokádóval együtt fogyasztva, nem olyan ártalmas a szív és érrendszernek, mint a hamburger önmagában. A szakértők arra a következtetésre jutottak hogy ez a hatás az avokádó omega-3 zsír tartalmának köszönhető.


A sült hús elfogyasztása után a szervezetben bizonyos fokú gyulladás lép fel, és ez korlátozza a szív vérellátását. Az omega-3 zsírok csökkentik ezt a gyulladást.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr795889926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása