Koreai padlizsán saláta
2014. május 09. írta: meiszner.kati

Koreai padlizsán saláta

koreaipadlizsánsalátakis01.jpg

A padlizsán olajban sütve, a többi hozzávalóval összekeverve  egy órát  összeérve lesz a legfinomabb. Egy könnyű levessel ebédre, vagy egy hozzáillő nyers salátával párosítva ajánlom.

Sokrétű ásványi anyag tartalmának köszönhetően a padlizsán olyan értékes táplálék, amely fenntartja a sav – bázis egyensúlyt, normalizálja a só-víz, és a koleszterin anyagcserét.

A padlizsán ugyanúgy, mint a káposzta tartalmaz tartronsavat, amely akadályozza a szénhidrátok zsírrá válási folyamatát, ezzel megelőzve az elhízást, és az érelmeszesedést.

A padlizsán normalizálja a szervezet folyadék anyagcseréjét, antibakteriális, és segíti a szívizom munkáját.

Vízhajtó, és epehajtó, méregtelenítő és vérképző, ezen kívül gyulladásgátló hatású.

Különösen ajánlott érelmeszesedés, szív és érrendszeri betegségek étrendjében, a legyengült szívműködés következtében kialakult ödémák, vesebetegségek, elhízás, székrekedés, és köszvény esetében.

Hozzávalók -  mindenből lehet közepes méretűt választani

1 padlizsán

1 sárgarépa

 1 vöröshagyma

2 szál zöldhagyma

fél kaliforniai paprika

1 csokor koriander zöldje

3-4 evőkanál olíva olaj

2 evőkanál pirított szezámmag

1 evőkanál fehér rizsecet

1 evőkanál világos szójaszósz

1 teáskanál bio cukor, vagy méz

A padlizsánt héjastól hosszú csíkokra vágjuk és besózzuk. A padlizsán héj flavonoidokat tartalmaz, ez adja a különleges lila színét, és ezért kifejezetten jó ha belekerül az ételünkbe. Így hagyjuk állni egy órát (vagy akár egész éjszaka))

Az olajat felmelegítjük, a padlizsánról leitatjuk a nedvességet, és megsütjük. Közben keverjük, hogy minden oldalról átitassa az olaj, és egyenletesen puhuljon. Amikor érezzük, hogy megpuhult akkor kiszedjük egy üvegtálba amelyben majd belefér a többi hozzávaló is.

A hagymát félkarikákra vágjuk a sárgarépát vékony téglalapra vagy karikákra, és a padlizsán után a serpenyőben maradt olajban szintén állandóan kevergetve 4-5 percig sütjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott piros paprikát, és még további 4-5 percig együtt sütjük.

koreaipadlizsánsalátakis02.jpg

A sült zöldségeket összekeverjük óvatos mozdulatokkal, hogy szépen egyben maradjanak, hozzáadjuk a karikára vágott zöldhagymát, és a durván összevágott koriander zöldjét. Jöhet az ízesítés, a hozzávalók mennyiségén ízlés szerint változtathatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr876135862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása