Egy japán uborkasaláta
2014. július 29. írta: meiszner.kati

Egy japán uborkasaláta

japánubisalkis03.jpg

A nyári uborkaszezon slágere a saláta természetesen uborkából. Igaz ilyenkor még a legmegrögzöttebbek is könnyítenek a táplálkozásukon. Vagy mert a nagy melegben nem bírnak a konyhában tevékenykedni, vagy mert csak-csak eljutottak ahhoz a felismeréshez hogy a nehéz zsíros-húsos ételek ilyenkor igen megterhelőek. Legtöbbet nyerünk ha valamilyen nyers salátával kezdjük az étkezést, ez sokban segíti az utána fogyasztott ételek emésztését. Hogy ne csak mindig ugyanazt a salátát együk a megszokott öntettel, egy kis frissítésnek ajánlom ezt a variációt.

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

1 evőkanál világos szójaszósz

2  teáskanál cukor

1 teáskanál reszelt gyömbér

40 ml rizsecet (vagy bármilyen világos természetes ecet)

1 tk só

japánubisalkis01.jpg

Az uborkát úgy hámozzuk meg, hogy hosszában csíkokban meghagyjuk a héját. A eszelő uborkagyalus oldalán lereszeljük, így szép vékony karikákat kapunk. Megsózzuk, összekeverjük és 15-20 percig állni hagyjuk.

japánubisalkis02.jpg

Az uborka levét kinyomjuk, és az összes hozzávalót először összekeverjük, majd az uborkára öntjük.

Fogyasztás előtt egy órát a hűtőben állni hagyjuk. 

japánubisalkis04.jpg

Ennyire sütött a nap az udvarban a diófák alatt amikor tálaltam , és nem csak a fotózásban való járatlanságomnak köszönhető ez a kép, hanem  ezzel szeretném érzékeltetni mennyire csodálatos nyarunk van!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

http://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr596550867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.