A koreai konyha szereti a főzött, sült, és nyers elemeket keverni a salátákban. Ezzel a legkülönbözőbb textúrák kerülnek össze, a nehezen emészthető komponensek szinte beleolvadnak az ételbe. Mint ebben az esetben is a hagyma rövid hőkezelése által kevesebb problémát okoz, viszont szinte teljesen megőrzi hasznos tulajdonságait. Elsősorban segít a nehéz ételek feldolgozásában, gátolja a vírusok, erjesztő baktériumok elszaporodását. Nagyon jó hatással van az erekre. Igen tápláló, valamikor a burgonya elterjedése előtt az egyik fő táplálékként szolgált itt Európában.
A saláta hozzávalói:
500 g uborka
2-3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 lila hagyma
2-3 gerezd fokhagyma
só, őrölt fekete bors
1 evőkanál világos szójaszósz
1/2 evőkanál rizs ecet, vagy más természetes ecet
Az uborkákat héjastól kis hasábokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 15-20 percet, majd jól kinyomjuk a levét.
A hagymát negyedekre vágjuk, és keresztben karikákra szeljük, majd a felmelegített olajban éppen hogy megpároljuk pár percig.
A fokhagymát apróra vágjuk, és összekeverjük az uborkával, és a sült hagymával, megöntözzük a szójaszósszal és az ecettel, jól megborsozzuk. Az egészet jól összekeverjük és fogyasztás előtt fél órát állni hagyjuk. Ezért a legjobb ha a főzés elején készítjük el ezt a salátát.
Ajánlom még a koreai padlizsánsalátát amely akár önálló ételként is tálalható.