Koreai uborkasaláta
2014. augusztus 07. írta: meiszner.kati

Koreai uborkasaláta

 

koreaiuborkasalkis04.jpg

A koreai konyha szereti a főzött, sült, és nyers elemeket keverni a salátákban. Ezzel a legkülönbözőbb textúrák kerülnek össze, a nehezen emészthető komponensek szinte beleolvadnak az ételbe. Mint ebben az esetben is a hagyma rövid hőkezelése által kevesebb problémát okoz, viszont szinte teljesen megőrzi hasznos tulajdonságait. Elsősorban segít a nehéz ételek feldolgozásában, gátolja a vírusok, erjesztő baktériumok elszaporodását. Nagyon jó hatással van az erekre. Igen tápláló, valamikor a burgonya elterjedése előtt az egyik fő táplálékként szolgált itt Európában.

 koreaiuborkasalkis03.jpg

A saláta hozzávalói:

500 g  uborka

2-3 evőkanál hidegen sajtolt olaj

1 lila hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

só, őrölt fekete bors

1 evőkanál világos szójaszósz

1/2 evőkanál rizs ecet, vagy más természetes ecet

Az uborkákat héjastól kis hasábokra vágjuk, besózzuk és állni hagyjuk 15-20 percet, majd jól kinyomjuk a levét.

koreaiuborkasalkis01.jpg

A hagymát negyedekre vágjuk, és keresztben karikákra szeljük, majd a felmelegített olajban éppen hogy megpároljuk pár percig.

koreaiuborkasalkis02.jpg

A fokhagymát apróra vágjuk, és összekeverjük az uborkával, és a sült hagymával, megöntözzük a szójaszósszal és az ecettel, jól megborsozzuk. Az egészet jól összekeverjük és fogyasztás előtt fél órát állni hagyjuk. Ezért a legjobb  ha a főzés elején készítjük el ezt a salátát.

koreaiuborkasalkis05.jpg

Ajánlom még a koreai padlizsánsalátát amely akár önálló ételként is tálalható.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr746580095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása