Paradicsomos tofu
2014. augusztus 09. írta: meiszner.kati

Paradicsomos tofu

paradicsomostofukis03.jpg

A  szójabab jól emészthető változata a tofu. Semleges ízének avagy ízetlenségének köszönhetően nagyon jól kiegyenlíti az erőteljes sós, csípős ételeket. Sokoldalúságát mutatja, hogy sült, főtt, és nyers változatban egyaránt elkészíthetjük, finom selymes állagával teljessé varázsol bármilyen zöldséges fogást.Fogyasztását ne vigyük túlzásba, mert gyakori fogyasztása impotenciához, frigiditáshoz, és úgy összességében a szexuális érdeklődés lanyhulásához vezethet. A hozzáadott sok petrezselyemzöldje pedig ellensúlyozza a vesékre és a mellékvesékre gyakorolt gyengítő hatását. A sokféle fűszernek szintén hasonló okokból, illetve az emésztés segítése szempontjából van fontos szerepe.

paradicsomostofukis02.jpg

Nyáron készíthető friss paradicsommal, télre pedig gondoskodhatunk darabos paradicsom eltevéséről amely nélkülözhetetlen ehhez, és sok más keleti és nyugati például olaszos ételek elkészítéséhez. 

Hozzávalók 2 adaghoz:

4 szelet tofu (egy csomag 2/3 része)  A megmaradt tofut egy csavaros üvegben annyi vízzel amennyi ellepi a hűtőben szoktam tartani - célszerű néhány napon belül felhasználni.

hidegen sajtolt olaj a sütéshez

2 evőkanál olíva olaj

1/2 kg paradicsom lehúzott héjjal, és darabokra vágva

sok fokhagyma - legalább egy fej

1/2 teáskanál római kömény

1/2 teáskanál  fekete mustármag

1/2 teáskanál  görögszéna mag

1 teáskanál kurkuma

1 teáskanál őrölt koriandermag

őrölt fekete bors

petrezselyem

paradicsomostofukis05.jpg

A tofut szeletekre vágjuk és egy papírtörlőbe csomagoljuk ami felszívja a benne lévő nedvességet.

paradicsomostofukis06.jpg

Amíg szikkad a tofu elkészítjük a szószt. A felmelegített olajban megpirítjuk a fűszereket, beledobjuk a szétnyomott és összevágott fokhagymát, ezzel csak pár másodpercig pirítjuk, hogy meg ne égjen! majd  hozzáadjuk az előkészített paradicsomot. Kis tűzön főzzük amíg besűrűsödik, de még darabos a paradicsom.

paradicsomostofukis04.jpg

Amíg fű a paradicsomszósz megsütjük a tofut. Ehhez nagy kockákra vágjuk, lehet rásimítani egy kis keményítőt, és olajban mindkét oldalukon aranysárga színig sütjük. Kiszedjük egy papírtörlőre és amikor az felitatta a felesleges olajat a sült tofudarabokat a paradicsomszószba helyezzük. Összeforraljuk, sózzuk borsozzuk, a tálaláskor sok összevágott petrezselyemzöldjével megszórjuk.

paradicsomostofukis01.jpg

Főtt basmati rizzsel szeretem együtt tálalni, és még tovább turbózhatjuk friss paradicsomszeletekkel, bazsalikommal.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr466588561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása