Gombás kenyér
2014. október 25. írta: meiszner.kati

Gombás kenyér

Többnyire van otthon kenyér, lehet hogy nem friss, nem baj, sőt még jobb is. Éppen van otthon gomba amiből ugyan holnap levest készítettünk volna, vagy éppen valamilyen gombás ételt, viszont most este nagyon finom szendvics lesz belőle. Gombás szendvics.

gombáskenyérkis02.jpg

Hozzávalók 2 szelet kenyérhez:

kis darabka vaj

3-4 csiperke gomba, persze az erdei az még nagyszerűbb ha még van, vagy, egy kis szárított erdei gombával feldobhatjuk a termesztett gomba ízét

gombáskenyérkis01.jpg

A vaj egy részével megkenjük a kenyérszeleteket, és betesszük a grill alá.

A vaj másik felét felolvasztjuk egy kis serpenyőben, és beletesszük az apróra vágott gombát. 4-5 perc alatt megpároljuk. gyakorlatilag ez idő alatt a gomba levet ereszt majd ezt a levet elpárologtatja, időnként megkeverjük, hogy le ne égjen. A végén sózzuk és ráhalmozzuk a pirított kenyerekre. 

Fokhagyma, és petrezselyemzöldje is kerülhet bele illetve rá.

Egy különleges halleves mellé készítettem, amihez általában gombás hasét, vagy kosárkákat szoktam tálalni, de most idő hiányában igen méltó kísérők voltak a gombás kenyérkék. 

Önálló vacsoraként vagy gyors ebédként is jól funkcionál. Egy salátával mindenképpen kiegészíteném.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr616832959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása