Túródesszert
2014. november 20. írta: meiszner.kati

Túródesszert

túródesszert02.jpg

Házilag sütés nélkül készíthető aszalt gyümölcsös karamellás, citrusos finomság. Tudjuk ugyan hogy a tengeri algákban sokszorosan több, és a szervezet számára elsajátítható kalcium található, mégis fontosnak tartják sokan a tejtermékek fogyasztását. Lényeges hogy önálló étkezés legyen és ne keverjük semmiképpen hússal és hallal.

Friss túrót, ebből is a legjobb a nem pasztőrözött, és homogenizált tejből készült házi túró, használunk a gyors desszertünkhöz. A lényeges elem az lenne hogy semmi köze se legyen az ipari előállításhoz - ez csak egy ajánlás volt - át lehet gondolni.

Aszalt gyümölcsökből a kedvenceinket válasszuk illetve ami éppen otthon megtalálható a tartalékaink között. Nagyon finom lesz egyszerűen mazsolával, vagy áfonyával. A receptben sárgabarackkal készült, és sötét barna mert nem a szőkített sárgabarackkal csináltam. Csak egyszer kell megkóstolni milyen finom telt ízei vannak egy ilyen természetesen aszalt sárgabaracknak.

Hozzávalók:

200 g túró

100 g tejföl (ha puha a túró ez elhagyható)

10-12 db aszalt sárgabarack

2 evőkanál bio nádcukor

1 evőkanál vaj

1/2 dl víz

1/2 zöldcitrom héja és leve

1/2 teáskanál őrölt fahéj

1/4 teáskanál őrölt kardamom

1/4 teáskanál őrölt gyömbér

A vajat felolvasztjuk beletesszük a cukrot, és állandóan kevergetve, enyhén karamellizáljuk. Beletesszük a fűszereket, és kevergetve, hogy ne legyen csomós apránként hozzáadjuk a vizet. Beletesszük a negyedekbe vágott aszalt sárgabarackot, és főzzük amíg be nem sűrűsödik. Hozzáöntjük a zöldcitrom levét, és simára keverjük.

túródesszert01.jpg

A túrót elosztjuk két tányéron a tetejére halmozzuk a tejfölt és ráöntjük a karamellizált aszalt gyümölcsöt. Megszórjuk a reszelt zöldcitrom héjjal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr956917533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása