Karácsonyi előkészületek - bevezetés
2014. december 12. írta: meiszner.kati

Karácsonyi előkészületek - bevezetés

karacsonyiteritekkis01.jpg

A karácsonyi készülődés ha jól beosztjuk az időnket, sok saját magunk készítette különleges étel, ajándék és dekoráció elkészítésére ad alkalmat. Egy időben jól átgondolt megtervezett menetrend, vagy program, megment bennünket a kapkodástól, és az utolsó percben történő bevásárlástól. A menü legyen egyszerű, előtte legalább egyszer próbáljuk ki az új fogásokat, így kizárhatjuk az esetleges csalódásokat. Csak annyit vállaljunk be amire nagyobb erőfeszítés nélkül képesek leszünk. Akkor tudunk igazán örömet okozni, ha nem esünk össze a fáradtságtól, ha marad időnk szépen felöltözni, és nem vibrál körülöttünk a levegő a feszültségtől. Na ja, ezt eddig is mindenki tudta, csakhogy mégis olyan nehéz elérni, hogy lazán végigcsináljuk az ünnepi "epopeiát" (azt hiszem sokak számára egyenértékű lehet a görög hőskölteménnyel egy karácsonyi maraton - annál inkább hogy ezt most többnyire éppen a hősnők olvassák).
A karácsony lebonyolításában legnagyobb segítségemre van mindig Malcolm Hiller könyve.
Szerinte ugyan nagy elszántság kell hozzá, de a korai előkészületeket, már két hónappal az ünnep előtt megkezdhetjük.
Ez vonatkozik az - ajándékok megvásárlására, a különböző díszítések dekorációk előkészítésére, és a legtöbb gasztro ajándéknak is van érlelési ideje.
A karácsonyi nagytakarítást szerintem célszerű egy hónappal az ünnep előtt elkezdeni, már ha minden rejtet zugba szeretnénk eljutni, és olyan helyeket, mint lámpák, falak, székek áttörölni. Szekrényeket rendbe rakni. 
Két héttel karácsony előtt megvásárolhatjuk a tartós élelmiszereket, és az italokat.
Az utolsó héten elkezdhetünk sütni, hiszen a tradicionális karácsonyi aprósütemények, a bejgli és társai jól tárolhatóak, csak az ünnepi torta sütését hagyjuk az utolsó napokra.
Sorba jöhetnek a friss virágdíszek, és az asztalnemű előkészítése.
Mindezekhez szeretnék segítséget adni (írni) a következő napokban.

A takarításhoz a Facebook odalon ajánlok bevált segítséget a kapkodás, majd az utána következő összeesés elkerüléséhez.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr836976619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása