A Szilveszter a gondtalan vidámság éjszakája, ilyenkor a hidegtálak, kis falatkák, sós sütemények, sokaknak a virsli, és az elmaradhatatlan lencse várja a vendégeket.
Amikor lencsét készítünk ne feledjük, hogy a vörös lencse Szilveszterkor nem a legjobb választás mivel szétfő ezért, inkább a héjas barna vagy zöld lencsét válasszuk, és ha igazán különlegeset akarunk akkor a fekete beluga lencsét. Már a neve is a kaviárra utal, és szinte diktálja hogy párosítsuk a kontraszt kedvéért (no meg az ára miatt) a vörös kaviárral.
Beluga lencse vörös kaviárral
A beluga lencse emlékeztet a fekete kaviárra így egy érdekes párost alkotnak a felhasznált vörös kaviárral. A lencsét 2-3 órára beáztatjuk, és sótlan vízben megfőzzük. Egy enyhén mustáros, citromos olíva olajos öntetbe forgatjuk, ekkor adhatjuk neki a sót is. Veszünk egy kis salátalevelet (a salátaszívből) ebbe teszünk egy kanállal a lencséből, és egy kanál vörös kaviárt halmozunk a tetejére. Zöldhagyma csíkkal díszítjük.
További kanape receptek szilveszterre ide kattintva olvashatók a blogon.