Diós paradicsomos gombafejek
2015. március 04. írta: meiszner.kati

Diós paradicsomos gombafejek

Fontos számunkra a frissen készült étel, de nem akarunk sok időt vele eltölteni, ilyen kérésekkel gyakran találkozom, ezt az ételt tíz perc alatt összeállítjuk, és ugyanennyi időt kell a sütőben eltöltenie. Közben a rizs is megfő, és még egy saláta is elkészülhet melléje. Akár reggel is előkészíthetjük,és délben csak betesszük a sütőbe (lehetőleg nem mikróba). Amikor egy többfogásos menüt állítunk össze, vagy ünnepi étrendről van szó, szintén fontos tényező az idő, így ehhez is ideális választás ez a gombaétel, amely a diónak köszönhetően, nem csak tartalmas, de kifejezetten ünnepinek is mondható.

diosgombakis01.jpg

Előételként személyenként egy nagyobb gombát, főételként 2-3 -al számolhatunk

Hozzávalók 2 nagy gombához ( a barna csiperkét szoktam választani)

1 közepes paradicsom, meghámozva

1-2 szál újhagyma

2 evőkanál darált dió

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

frissen őrölt bors

csipetnyi friss rozmaring apróra vágva

2 vékony szelet vaj, vagy 2 teáskanál olíva olaj.

friss majoránna levelek a díszítéshez

A paradicsomot kis kockákra vágjuk, a hagymát először hosszában félbe, majd keresztben apróra vágjuk, mindezeket összekeverjük a dióval, sózzuk, borsozzuk, A gombákat megmossuk, kivágjuk a száraikat, és megtöltjük a diós keverékkel. Egy tűzálló tálba téve kis vizet aláöntve,  tetejére egy szelet vajat téve betesszük az előmelegített sütőbe 10-15 percre. Előételként egy szelet pirított kenyérrel, vagy magában, főételként főtt rizzsel tálaljuk.

diosgombakis02.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr637239133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása