Kókuszos spárga
2015. május 23. írta: meiszner.kati

Kókuszos spárga

A spárga a leggyorsabban elkészülő zöldségfélék közé tartozik. Ugyanúgy 4 perc a főzési ideje mint a brokkolinak. A túlfőzéssel valóban értékes tápanyagok mennek veszendőbe. 

kokuszos_sparga01.jpg

A tavaszi időszakban a megtisztuláson van a hangsúly, és célszerű ennek megfelelően összeállítani az étrendünket is. Különösen azoknak akik nem hajlandóak böjtölni, vagy még eszükbe sem jutott ilyesmi, illetve azon alkatok számára, akiknek nem ajánlott a többnapos böjtölés fantasztikus segítség a spárga. Magas káliumtartalmának köszönhetően, nagyszerű vízhajtó, és segít a szervezet salaktalanításában. A tavaszi fáradtság, - ami sokaknál már egész évi fáradtsággá nőtte ki magát - legyőzésében pedig segít a benne lévő folsav.

A spárgát készíthetjük akár fűszerek nélkül is, az alaprecept a vajas spárga esetében érvényesül legjobban kifinomult íze. Viszont a különböző fűszerekkel mégis változatos hatást érhetünk el, és tehetjük változatossá ugyanazt a zöldséget. A kókusz hozzáadásával hűtő tulajdonsággal ruházzuk fel az amúgy is vízhajtó spárgát ezért már a melegebb napokon ajánlott a fogyasztása, vagy frissen őrölt borssal, cayenne borssal egyensúlyba hozhatjuk. 

Hozzávalók 2 adaghoz1 evőkanál ghí, vagy hidegen préselt olaj

1 evőkanál finom kókuszreszelék

1 csapott teáskanál kurkuma

1/2 teáskanál őrölt koriander

200-220 g zöld spárga ferdén 3-4 cm-es darabokra vágva

csipetnyi cayenne bors

A felmelegített ghíben néhány másodpercig pirítjuk a kókuszreszeléket, és a fűszereket, rátesszük a spárgát, és 4 percig tovább pirítjuk, állandóan kevergetve. Egy evőkanál vizet is önthetünk alája. Amikor még roppanós a spárga akkor levesszük a tűzről. Tálaláskor összevágott petrezselyem, vagy koriander zöldjét adunk hozzá.

Méltó kísérője a spárgának a sáfrányos, fenyőmagos rizs, és 3-4 párolt mángold levél.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr277456904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása