Sokféle desszert részese lehet, vagy önállóan egy intenzív finomság. Különösen a meleg nyári napokon, vagy egy hirtelen vendég esetében gyorsan elkészíthető ez az édesség. Banán helyett ananász, érett mangó, guava, de az őszibarack, sárgabarack és az alma is teljesen új felfedezés lehet így karamellizálva.
Hozzávalók személyenként:
1 banán
1 teáskanál vaj
1-2 teáskanál barna nádcukor
lime héja lereszelve
A felolvasztott vajban karamellizáljuk a cukrot, vigyázva hogy meg ne égjen, és még időben beleforgatjuk a banánkarikákat, és rászórjuk a lime héjat. Óvatosan keverve, hogy abanán szét ne essen még 2-3 percig sütjük.
Ha fagylalthoz adjuk, mindenképpen hűtsük le előtte.
Felhasználhatjuk töltelék nélküli süteményekhez, mint piskóta és muffinok.
A hideg fagylalt nagyon lehűti a gyomrunkat, ahol az ideális hőmérséklet 37,7 fok, ezért a mennyiséggel bánjunk mértékletesen!