Karamellizált banán
2015. augusztus 19. írta: meiszner.kati

Karamellizált banán

Sokféle desszert részese lehet, vagy önállóan egy intenzív finomság. Különösen a meleg nyári napokon, vagy egy hirtelen vendég esetében gyorsan elkészíthető ez az édesség. Banán helyett ananász, érett mangó, guava, de az őszibarack, sárgabarack és az alma is teljesen új felfedezés lehet így karamellizálva.

 

Hozzávalók személyenként:

1 banánbanan_karamellas02.jpg

1 teáskanál vaj

1-2 teáskanál barna nádcukor

lime héja lereszelve

banan_karamellas01.jpg

A felolvasztott vajban karamellizáljuk a cukrot, vigyázva hogy meg ne égjen, és még időben beleforgatjuk a banánkarikákat, és rászórjuk a lime héjat. Óvatosan keverve, hogy abanán szét ne essen még 2-3 percig sütjük.

Ha fagylalthoz adjuk, mindenképpen hűtsük le előtte.

Felhasználhatjuk töltelék nélküli süteményekhez, mint piskóta és muffinok. 

banan_karamellas03.jpg

A hideg fagylalt nagyon lehűti a gyomrunkat, ahol az ideális hőmérséklet 37,7 fok, ezért a mennyiséggel bánjunk mértékletesen!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr57695016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sol Durka 2015.08.19. 18:56:10

A karamellizálás tönkretesz minden vitamint, gratulálok az ötletmesternek!

meiszner.kati 2015.08.19. 20:22:18

@Sol Durkha emennyiben fontosnak tartjuk a banán vitaminjainak a megőrzését akkor előbb fél lime, vagy citrom levét öntsük a karamellhez keverjük el és utána tegyük bele a banánkarikákat. Ha pedig a lime vitaminjait is sajnáljuk elveszíteni akkor 2-3 evőkanál vízzel nyugtassuk meg a forró karamellt mielőtt a banán belekerül.

Tpancs 2015.08.20. 12:20:02

A karamellizalast nem a vitaminok miatt szeretjuk. Ezert eszunk gyumolcsot nyersen is.
süti beállítások módosítása