Frissítő uborka saláta
2015. augusztus 31. írta: meiszner.kati

Frissítő uborka saláta

Erős ételek mellé, vagy a nagy melegben üdítően hat ez az uborka saláta. Az uborka önmagában is hűsítő, és az ecettel együtt pedig megkönnyíti a vele együtt elfogyasztott étel emésztését.

 uborkasfrissitosalata02.jpg

Hozzávalók:

1 kígyóuborka. vagy 2-3 közepes uborka

2 evőkanál természetes semleges ízű ecet (rizsecettel szoktam készíteni)

2 evőkanál nádcukor

1/2 dl víz 

1/2 teáskanál só

1 jis lilahagyma

Az uborkát héjastól vékonyra szeljük, vagy gyaluljuk, a hagymát is felszeleteljük félkarikákra.

Az ecetet, vizet, cukrot, sót felforraljuk egy kis lábosban, a cukrot elkeverjük, és ráöntjük a zöldségekre. Hagyjuk kihűlni, és fogyasztás előtt legalább fél órát összeérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr287746250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása