Háromféle szárzeller saláta
2015. szeptember 09. írta: meiszner.kati

Háromféle szárzeller saláta

Avagy egy szárzeller saláta háromféleképpen

A szárzeller hűsítő tulajdonságának köszönhetően egy üde frissítő fogás, ezt még fokozhatjuk a mentával.

zellersali03.jpg

Alaprecept

Hozzávalók 2 adaghoz

4 szál szárzeller

2 szál zöldhagyma

1 piros chili paprika

1 evőkanál friss mentalevél

2 evőkanál zeller zöldje

Az öntet hozzávalói:

1 evőkanál világos szójaszósz

1 evőkanál halszósz (opcionális)

1 evőkanál mogyoró olaj

1/4 teáskanál pirított szezám olaj

1 teáskanál nádcukor

1-2 teáskanál balzsamecet (a mennyiség a sűrűségtől függ) 

zellersali02.jpg

A szárzellert átlós hosszú szeletekre vágjuk, blansírozzuk, és utána jéghideg vízbe tesszük, a zöldhagymát hosszú csíkokra szeljük, a chilit karikákra vágjuk, a zöldeket apróra vágjuk.

Összekeverjük az öntet hozzávalóit, hogy a cukor feloldódjon.

Az előkészített hozzávalókat összekeverjük az öntettel (szeretem ezt a műveletet kézzel végezni, így még jobban bevonja a zöldségek felületét az öntet).

Kis tálakra halmozva tálaljuk.

További variációk: 

2. Megszórjuk piritott szezámmaggal, és 2 evőkanálnyi szintén blansírozott szójacsírát adunk hozzá 

3. Gazdagítjuk vékonyra szelt tofuval.

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://valodisafrany.blog.hu/api/trackback/id/tr197771616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása